Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 09. 2024. 18:27 38

Tri objave u OSAM MINUTA: Gostovanje Đilasa izvelo iz takta Sandru Božić (VIDEO)

Gostovanje predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa na telviziji Nova do te mere je razbesneo naprednjake i režimske tabloide, da su se objave na društvenim mrežama, ali i tim glasilima samo ređale. Ali, naravno, kao i u svim takmičenjima - potrebno je izabrati pobednika, a to je ovoga puta bila Sandra Božić, koja je tvitovala do iznemoglosti i delila objave vezane za Đilasa.

Visoka funkcionerka Srpske napredne stranke i potpredsednica pokrajinske vlade je uspela da za osam minuta postavi čak tri objave na mreži Iks, što samo dovoljno govori u prilog činjenici koliko je Đilas ovim gostovanjem pogodio u metu i uzdrmao naprednjake.

Ovu neverovatnu činjenicu o besomučnim objavama Sandre Božić na mreži Iks podelila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, koja je imala jasnu poruku za naprednjačku uzdanicu.

- Bolest! Manični izliv Sandre Božić nakon Draganovog gostovanja jutros - čak 3 objave zaredom u samo osam minuta! Sandra, idi da ti to neko pogleda - napisala je Tepić.

A šta je to Dragan Đilas rekao na televiziji Nova, te je tako uzdrmao naprednjake.

Najpre je jasno stavio do znanja da se "litijum u Srbiji neće kopati".

- Ovde se litijum neće kopati. Zato što je ovde tri četvrtine ljudi protiv toga. Ne možete u takvoj zemlji to da raditi i to se neće desiti. Je l' može Evropska unija da kopa litijum kao što se kopa u Srbiji? Pa ne može. Zašto? Zato što tamo postoji država, a mi ovde imamo zemlju koja se zove Srbija, to je naša otadžbina, ali nemamo državu jer u državi ne možete da imate Jovanjicu i da proganjate Milenkovića i Mitića koji su je otkrili, a da ovaj Koluvija koji je proizvodio ide po televizijama i slika se, a ovima je ugrožen život.

Đilas je potom rekao da u ozbiljnoj državi ne možete da imate situaciju da neko maše lažnoj novinarki Informera sendvičem ispred glave i da dobije 45 dana zatvora, a da sinovi Zvezdana Terzića presretnu čoveka automobilima, tuku ga pištoljima i da budu osuđeni na nula dana zatvora.

- Ne možete vi u zemlji u kojoj ćerka Jorgovanke Tabaković postane direktorka Instituta za zaštitu zdravlja Vojvodine, a ne ispunjava nijedan uslov, tamo u Zakonu piše da mora da bude pravnik, ekonomista, sa završenim menadžmentom u zdravstvu ili lekar koji se bavi tom oblasti. Gospođa mlađa Tabaković je zubar. Postala je to po nepotizmu. Moramo da pričamo o Nikoli Petroviću koji je imao pljeskavičarnicu, a danas milione, o Kokezi koji gradi stanove u Majamiju. O tome treba predsednik da priča. Treba da se izvini građanima što je slagao za Kosovo, što je slagao za litijum, da se izvini meni što je lagao o računima na Mauricijusu, da se izvini svima da bismo uopšte mogli da pričamo o nečemu - dodao je predsednik Stranke slobode i pravde.

Đilas je rekao da je predlog opozicije jasan, on kaže zabranjuje se iskopavanje litijuma, kao i primenjeno istraživanje bora i litijuma na teritoriji Srbije.

- Sve poslaničke grupe opozicione u Parlamentu su potpisale, to je velika stvar, pokazuje da oko tema koje od interesa za građane Srbije, opozicija ima zrelost da sve skloni sa strane i da se dogovori. Na toj sednici Srpska napredna stranka treba da kaže da li je za litijum ili nije. Jeste ili niste. I onda ćemo imati neke izbore u ovoj zemlji, a ne ovakvi kakve Vučić pravi, nego ovo što piše ODIHR da treba da se ispuni, neće nikad da ispune do kraja, ali delove će morati. Na tim izborima će onda narod morati da se izjasni da li hoće da kopa litijum pa glasate za SNS, SPS, Vučića i Dačića, ili nećete litijum. U toj situaciji neće moći da pobedi. Da l će imati medije - hoće, da li će opet pokušati da krade - hoće, ali neće biti dovoljno. U ovoj zemlji će se vlast promeniti i u ovoj zemlji će svako ko je krao od 200 do 200 miliona evra završiti u zatvoru, ne od strane mene nego institucija koje napravimo - zaključio je Dragan Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati