Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

09. 09. 2024. 13:34 7

Opozicija traži vanrednu sednicu Skupštine o iskopavanju litijuma

Predstavnici opozicionih stranaka u Skupštine Srbije održaće u utorak konferenciju za medije na kojoj će najaviti niz akcija u cilju sprečavanja iskopavanja litijuma u Srbiji, a jedna od njih biće i zahtev za održavanje sednice parlamenta na kojoj će se raspravljati o ovoj temi.

Prema saznanjima portala Nova.rs, opozicione parlamentarne stranke održale su niz sastanaka prethodne nedelje kako bi koordinisali zajedničko delovanje u narednom periodu, a sve u cilju aktivnijeg učešća u borbi protiv namere vlasti da se otvori rudnik litijuma.

Pored partija koje su deo aktuelnog saziva Skupštine Srbije, na sastancima su učestvovali i pokret "Kreni-promeni", odnosno lider ovog pokreta Savo Manojlović i predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), Zlatko Kokanović i Nebojša Petković.

- Na sastancima je dogovoreno da stranke koje čine parlament izađu sa zajedničkom inicijativom za održavanje posebne sednice Skupštine na kojoj bi se diskutovalo o nameri vlasti da se pokrene rudnik litijuma - navodi sagovornik pomenutog portala.

Kako je rečeno, konferencija za medije gde će javnost dobiti informacije o narednim koracima opozicionih stranaka biće održana u utorak u Skupštini Srbije, a tačno vreme održavanja konferencije biće naknadno objavljeno.

Ovu inicijativu, prema saznanjima Nova.rs, podržali su poslaničke grupe Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije, Novi DSS-POKS (NADA), Poslanička grupa Zeleno-levi front - Ne davimo Beograd, Srbija centar - SRCE, Demokratska stranka, MI - glas iz naroda, MI - snaga naroda, Branimir Nestorović, Ekološki ustanak, kao i samostalni poslanici iz redova Pokreta slobodnih građana.

Za održavanje vanredne sednice Skupštine Srbije neophodno je da zahtev potpiše najmanje 84 poslanika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati