Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 09. 2024. 13:38 18

Žestoka reakcija Ponoša na presudu Nikoli Petroviću

Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prekršajno je od strane Prekršajnog suda u Beogradu osuđen na 10.000 dinara i dva kaznena boda zbog nesreće koju je izazvao marta prošle godine na Dedinju u Beogradu, ali je ova presuda ukinuta od strane Prekršajnog apelacionog suda nakon žalbe i vraćena na ponovno odlučivanje. Reagujući na ovu vest, poslanik i predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš je pitao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da li je svestan da se na ovaj način ponižava policija i njen rad.

- Zar neko ne misli u ovoj državi da je to opet ponižavajuće za policajce koji su postupali i uhapsili "Meklaren". Sve to što se dešava na taj način je zloupotreba policije, ponižavanje policije i urušavanje institucija ove države. Za to najviše može i treba da se izbori ministar unutrašnjih poslova, ljudi u uniformama mogu do izvesne mere, politička vlast može i mnogo više - pitao je Ponoš ministra policije Ivicu Dačića na sednici Odbora za odbranu i unutrašnja pitanja.

Podsetimo, predmet protiv Petrovića najpre je vodilo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje je isti početkom marta ove godine uputilo u Prekršajni sud nakon što su odbacili krivičnu prijavu protiv kuma predsednika Srbije.

Nikola Petrović je 6. marta prošle godine u Užičkoj ulici na Dedinju, pod dejstvom alkohola i narkotika, izazvao nesreću u kojoj su dve osobe lakše povređene. On je tog dana skupocenim automobilom "meklaren" išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Najpre je udario u "opel korsu" u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije. On tada nije zadržan u policiji, iako je naknadno utvrđeno da je kobne večeri bio pod dejstvom alkohola i narkotika, što je otkriveno zahvaljujući policajki Katarini Petrović, koja je zbog odavanja ove informacije uhapšena.

Istraga je trajala punih godinu dana da bi na kraju stigao odgovor iz tužilaštva, koje je odbacilo krivičnu prijavu protiv Petrovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati