Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ]

06. 09. 2024. 09:23 14

"Čini mi se da Kurti obavlja "prljav posao" za Vučića"

Član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" Marko Jakšić ocenio je da upad kosovske policije u srpske institucije na severu Kosova i Metohije predstavlja deo dogovora "francusko-nemačkog plana" i da mu se čini da "premijer Kosova Aljbin Kurti obavlja prljav posao za predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

On je u intervjuu za list "Nova" rekao da se "Vučić obavezao da ukine institucije srpske države, da srpska dokumenta stavi van snage".

- Na primer, vozačke dozvole srpske su prestale da važe, a Beograd ćuti. Onda režim u Beogradu kao napada Kurtija, a ništa se ne vraća na staro. Tako dinar više nije važeće platežno sredstvo na severu KiM, nema više Komercijalne banke, nema Poštanske štedionice, nema srpske pošte… Nestaju sve institucije srpske države - ocenio je Jakšić.

Izjavio je da njega i lidera Srpskog nacionalnog foruma iz Gračanice Momčila Trajkovića srpska policija redovno zadržava na administrativnom prelazu.

- I to je uvek po istom šablonu. Parkirajte kola s desne strane i čekajte. I onda mi čekamo, oni zovu Beograd. Kroz to prolazim svaki put kad dolazim da primim penziju na Brnjaku. Zadržavaju me da ne mogu da uđem, pa me onda puste, uzmem penziju pa se vraćam na Kosovo i opet čekam. Besomučno maltretiranje, ali me ne uzbuđuje previše - kazao je Jakšić.

Na nedavnom sastanku sa predstavnicima inicijative Proglas ukazao je kakvo je stanje na Kosovu.

- Dogovorili smo se da je ovo prvi korak i da oni u dogledno vreme dođu na Kosovo i Metohiju, da na licu mesta vide kako ovde ljudi žive, da razgovaraju s njima. Da čuju sve o njihovim strahovima i strepnjama. Mi smo se ponudili da im budemo domaćini i da prošetaju kroz južnu srpsku pokrajinu uzduž i popreko - ocenio je Jakšić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Šta to šuška?

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati