Društvo i ekonomija

[ Izvor: CityMagazine ]

31. 08. 2024. 11:35 5

"Ako nas ne primite u EU, Putin dobija litijum": Nemačka emisija se šalila na račun Vučića (VIDEO)

Domaće satirične programe pratimo i znamo, a šta se dešava kad se nemačka satirična emisija pozabavi Srbijom i našim putem ka EU. Na društvenim mrežama je postao popularan isečak iz nemačke satirične emisije u kojoj je na dnevni red "prozivke" stigla i Srbija.

U dijalogu nemačkog i srpskog studija su se dotakli na duhovit način odnosa Srbije prema ostatku Evropske Unije i moemnta kad ćemo se pridružiti EU.

Na pitanje da li bi Srbija uopšte ušla u EU, srpska voditeljka odgovara pitanjem - sa Putinom ili Kinezima, ko god od njih prvi uđe, a zatim je i dodala da Šolc rekao kako nema problema u Srbiji.

Istakla je da je Šolc dobio orden od Srbije kao i svi veliki državnici, Kurc, Orban i Putin što je opet izazavalo salve smeha u Nemačkoj.

Voditeljka se pohvalila da su iz nemačke vlasti nazvali Srbiju Nemačkom Balkana, što je propraćeno komentarom - zbog korupcije ili cene mesa?

Na kraju priloga, sve se svelo na to da je Srbija idealna za EU, jer nije primećena neregularnost na izborima, Vučić jeste stalno na TV-u, ali isto tako rade i Italijani. Kosovo ne priznajemo kao ni 5 zemalja članica EU, podržavamo trvenja u Bosni isto kao i Hrvatska, koja je članica EU, a prijatleji smo sa Rusijom, kao što su i Mađari.

Na kraju smo pripretili da ako ne uđemu u EU, Putin dobija litijum a i prestajemo da zadržavamo migrante na granici, zbog čega je i strogi nemački voditelj ipak rekao - dobrodošla Srbijo.

Naravno, raznih komentara na ovaj satirični skeč ima. I dok su većinski okrenuti ka tome kako sad konačno znamo šta Nemci misle o nama i kako služimo samo za sprdnju, mnogi ipak ističu i kako je ovo kritika koliko na račun nas toliko na račun Nemaca i cele EU, kako već svaka satira treba i da funkcioniše.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati