Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 08. 2024. 12:59 9

Mitrović: Vučević telešop predstavom ponizio građane i instituciju premijera

"S obzirom na to da je inflacija ponovo počela da raste, zbog pogrešne javne potrošnje Siniše Malog i štampanja para od strane Jorgovanke Tabaković, premijer Vučević je dobio zadatak da u Vladi Srbije napravi telešop predstavu sa proizvodima kojima će Vlada Srbije ograničiti cenu na dva meseca. Sve to sa samo jednom idejom - da prikaže kako SNS tobož brine o standardu građana. Ovim ponovljenim cirkusom, Vučević je direktno ponizio i instituciju premijera i građane, a najviše one koji imaju najniži standard i najniža primanja", izjavio je Peđa Mitrović, generalni sekretar Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Sama mera je loša, jer nije sistemska i nije dugoročna. Odgovorna Vlada bi preko leta sprovela analizu 100 najprodavanijih proizvoda, kako to godinama predlaže Stranka slobode i pravde. Na osnovu rezultata analize ograničila bi marže na proizvode kod kojih je ona najviša, čime bi ograničila zaradu proizvođača i trgovaca. Umesto toga, Vlada je odlučila da proizvoljno ograniči cenu određenih brendova i proizvoda.

Problem je u tome što je samo pitanje dana kada će sledeći put Vučević organizovati ovakav telešop u Vladi, zato što se sistemski problemi u visini marži u Srbiji, koji potiču od sveopšteg manjka konkurencije u svim segmentima privrede, nisu otklonili. I dok je SNS-a ni neće, jer bi jačanje konkurencije značilo da bi mnogi privrednici bliski SNS-u zbog jače konkurencije izgubili svoju ekonomsku moć. To što bi najveći dobitnici te mere bili upravo građani, režim ne interesuje", zaključio je Peđa Mitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati