Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

27. 08. 2024. 21:07 24

Na Pinku objavljeno da postoji "Hram Svetog Žeksa" i da dobija "najstariju maslinu" (VIDEO)

Ne, nije šala - Željko Mitrović je u Dnevniku Pink televizije objavio da iz Italije prenosi "najstarije drvo masline" u svoj dom, tzv. "Hram Svetog Žeksa", i to su novinari televizije koja koristi nacionalnu frekvenciju, upravo tako i saopštili.

Nedavno nam je stigla vest da je Željko Mitrović postao vlasnik masline stare 1.044 godine. On kaže da je to najstarije drvo u Evropi, a iz Italije će biti transportovano na specijalan način i onda postavljeno u dvorište njegove palate na Dedinju.

Voditelji zaposleni na Pink televiziji su to saopštili tvrdeći da će drvo biti prebačeno u "Hram Svetog Žeksa". I ne, nije u pitanju nikakva video montaža, s obzirom na to da je i sajt Pinka preneo ovu vest.

Ta vest intrigira iz više razloga, a posebno što se i ne poklapa sa podacima sa Gugla.

Kako piše GazzeteLife.com, istraživači su potvrdili da je zvanično najstarije drvo u Evropi kanarski kedar star 1.480 godina, a koji se nalazi u Nacionalnom parku Teide na Tenerifima.

Potom, kako piše Nacionalna geografija, jedan bor otkriven u južnoj Italiji ima 1.230 godina.

Na kraju tu je još jedan bor s nadimkom Adonis koji se nalazi u visoravnima severne Grčke i ima 1.075 godina, piše TenTree.com.

Inače, za staru malinu u Baru, u Crnoj Gori, se veruje da je najstarije stablo svoje vrste u Evropi i jedno od najstarijih u svetu. Stablo je 1957. godine zaštićeno zakonom i proglašeno za spomenik prirode, a starost ovog drveta procenjuje se na više od 2000 godina.

Dakle, jasno je da maslina koju pominje Mitrović i nije baš najstarije drvo u Evropi, ali njegovo obmanjivanje javnosti, nažalost, nije ništa novo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Instruktor plesa

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati