Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

11. 08. 2024. 19:33 20

Sandra Božić prima 4 plate: Brine o nuklearnoj bezbednosti, radi u naučnom institutu...

Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade i visoka funkcionerka SNS, obavlja čak četiri funkcije, a njena mesečna primanja prelaze 380.000 dinara.

Sandra Božić poznata je po svojim nastupima u Skupštini Srbije i na društvenim mrežama, u kojima je iznosila najgore kvalifikacije za političke protivnike naprednjaka. Nakon decembarskih izbora i formiranja vlasti, ona je zajedno sa Majom Gojković svoju političku karijeru prebacila u Vojvodinu.

Trenutno obavlja čak četiri državna posla

Najplaćeniji je u Pokrajinskoj vladi i to na poziciji potpredsednice. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije piše da na toj funkciji mesečno zarađuje 171.823 dinara, ali to je cifra, kako se napominje, bez minulog rada.

Božić je krajem 2021. imenovana za članicu Odbora direktora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije. Na toj poziciji prima nadoknadu od 85.000 dinara. Njenim mesečnim prihodima dodata je i zarada iz Razvojnog fonda Vojvodine, gde je članica Nadzornog odbora. Tu mesečno zarađuje dodatnih 63.780 dinara.

Sudeći po onom što piše u njenoj imovinskoj karti na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, Sandra Božić se bavi i naučno-istraživačkom delatnošću. Ona je angažovana na Institutu za političke studije i tu prima mesečnu nadoknadu od 60.000 dinara.

Kada se sve sabere, ona mesečno zarađuje najmanje 380.000 dinara.

Ova visoka funkcionerka SNS završila je Fakultet političkih nauka i po zanimanju je politikolog za međunarodne odnose. U njenoj zvaničnoj biografiji piše i da je sa najvišim ocenama završila Visoke studije bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“, što je kako piše, najviši nivo usavršavanja u sistemu vojnog školstva.

Bila je direktorka JKP Grejanje Pančevo, a poslanica u Skupštini Srbije prvi put postaje u martu 2018. Bila je članica UO Zavoda za javno zdravlje Pančevo, kao i saradnik u JKP Higijena.

Uvrede kao dobar dan

Ipak, “proslavila” se po dolasku u srpski parlament, gde je sa govornice, ali i sa društvenih mreža, upućivala uvrede svima koji se ne slažu sa režimom SNS. Deo njenog vokabulara tako su bile uvrede poput “plaćenici”, “govedo”, “lažovi”, “ološ”, “đubre”.

Predsedavala je Ženskom parlamentarnom mrežom, a devet poslaničkih klubova je 2022. godine zatražilo smenu Sandre Božić sa mesta potpredsednice Skupštine zbog mizogenih izjava. Ona je svojevremeno svojim koleginicama iz opozicije poručila da se „šetkaju pored poslanika SNS i da se nude“.

Kada je zvanično zatražena njena smena od tadašnjeg predsednika Skupštine, ona je izjavila:

- Pre podne konferencija na kojoj se cmizdri o ženskim pravima sa sve siledžijama u redovima koji prete silovanjem i tuku žene, a posle podne nastavak satanizacije, monstruoznog i najmizoginijeg progona! Jedan regularan dan opozicije i njihovih nakaznih satrapa i sve uz podršku novarsonline.

Potpredsednicu SSP Mariniku Tepić nazivala je “tajkunskom narikačom”, Dragana Đilasa “đubre tajkunsko”. Za glumca Sergeja Trifunovića rekla je da je “bolesnik”, a za Milana Marića napisala je da je “antisrpsko đubre”.

Nakon što je Nova.rs objavila fotografiju dečije sobe u pančevačkoj bolnici, koja je puna vlage i buđi, a u koju su smestili jednu bebu, Božić se uputila tamo i reka da je to dečije odeljenje na meti zlonamerne kampanje i da je stanje u sobi onakvo zbog minulih vremenskih nepogoda i prokišnjavanja. Soba je u međuvremenu okrečena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati