Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

06. 08. 2024. 10:10 0

Uvećan roditeljski dodatak za sve mame porođene od početka godine

Pravo na isplatu uvećanog roditeljskog dodatka ostvariće sve majke koje su se porodile od 1. januara 2024. godine, saopštila je ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski.

- Sa zadovoljstvom obaveštavamo sve porodice u Srbiji da će pravo na isplatu uvećanog roditeljskog dodatka ostvariti sve mame koje su od početka 2024. godine donele na svet novi život - navela je ministarka u saopštenju.

To je, kako je objasnila, zaključak današnje okončane javne rasprave, koja je, prema njenim rečima, vođena u dobroj veri i međusobnom uvažanju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, kao predlagača Zakona i svih zainteresovanih lica koja su uzela učešće, dala predloge i sugestije.

Đurđević Stamenkovski je zahvalila predsedniku Republike Srbije na podršci predlogu majki dece rođene od početka 2024. godine, koje su u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, tražile da se predloženim izmenama obuhvate sva deca rođena od 1. januara ove godine.

Ovim je još jednom potvrđena opredeljenost države da brine o porodicima i podržava roditeljstvo, boreći se za budućnost i sigurnost svih naših građana, zaključila je ministarka.

Koliko će biti uvećan roditeljski dodatak?

Uvećani roditeljski dodatak za prvo dete iznosiće 500.000 dinara jednokratne novčane pomoći, za drugo dete 600.000 dinara, uz jednokratnu novčanu pomoć od 135.000 dinara.

Roditeljski dodatak za treće dete iznosiće 2.280.000 dinara, uz jednokratnu pomoć od 135.000 dinara. Dodatak za četvrto dete iznosiće 3.180.000 dinara.

Dodaci za drugo, treće i četvrto dete isplaćivaće se putem jednakih mesečnih rata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati