Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 07. 2024. 11:40 6

Mitrović: Da je Tabaković naštampala više para prosečna plata bi mogla da pređe i 200.000 dinara

Prosečna zarada je mogla da pređe i 200.000 dinara da je Jorgovanka Tabaković čuvajući rejting SNS-a naštampala još više para tokom korone. Kada su prošli put radikali i socijalisti vodili Srbiju plata je bila 2.1 milijardu dinara! Suština je u tome šta za prosečnu platu može da se kupi i koliko ljudi je uopšte ima, a nema je 80% građana Srbije - rekao je Peđa Mitrović, generlani sekretar Stranke slobode i pravde i narodni poslanik.

- Prosečna plata je te 2019. godine bila 60.000 dinara, a da nije bilo inflacije realno bi danas bila 74.000, što znači da je u odnosu na 2019. godinu plata realno porasla za samo 14.000 dinara. To je rast od samo 2.800 dinara godišnje. I zato je Srbija po kupovnoj moći u odnosu na prosek Evropske unije bolja samo od Bosne, Albanije i Makedonije. Što je najgore, u proteklih pet godina su ove zemlje rasle brže od Srbije. Ovim tempom, prosečan građanin Srbiju imaće realnu platu od 100.000 dinara početkom 2032. godine, a prosečnu platu Poljske ili Česke, da ne pominjemo Austriju ili Nemačku, neće dostići apsolutno nikada - dodao je Mitrović.

- No, navikli smo da ministar Mali u najlepšem maniru Mlađana Dinkića baca građanima Srbije prašinu u oči lažnim rezultatima, dok će skupštinska većina SNS-a i SPS-a Srbiju zadužiti 1,3 milijarde evra već danas. Šteta što ministar Mali svoje ekonomsko umeće nije dokazao u privatnom sektoru, nego je bogatstvo stekao radeći sa državom i za državu. Bolje reći protiv države, a u korist vladajuće klike - zaključio je Peđa Mitrović, generlani sekretar Stranke slobode i pravde i narodni poslanik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati