Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

25. 07. 2024. 15:09 7

"Profesori i lekari gde ste? Sveštenici, sram vas bilo"

Građani koji se protive projektu "Jadar" bili su ovog četvrtka ispred Skupštine grada Loznice, pošto su dobili informaciju da bi na sednici trebalo da bude usvojen Prostorni plan posebne namene za projekat “Jadar”.

Ta tačka se, ipak, nije pojavila na dnevnom redu, ali su okupljeni sat i 20 minuta stajali ispred zgrade opštine jer svi govore isto - da nemaju poverenja u vlast. Tako ni Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, nije dobro dočekan kada je ulazio u zgradu. Praćen zvižducima i vuvuzelama okupljenima je poručio da rasprave o planu za Jadar danas neće biti, ali da će se "videti ko će biti zadnji“.

- Ko vam daje pravo da nas prodajete? Tako je, videćemo ko će biti zadnji - uzvikivali su građani.

- Ko god danas potpisao plan, stigla ga Lazareva kletva, ne imao roda ni poroda - čulo se ispred SO Loznica.

Okupljeni građani, svi od reda, kažu da nisu verovali u informaciju da tačka o prostornom planu za projekat Jadar neće biti na dnevnom redu, čak i kad je to rekao gradonačelnik i opozicioni odbornici. Zato su ostali ispred zgrade sat i 20 minuta nakon što je počela sednica, iz predostrožnosti jer su mislili da će ovaj plan biti "proguran“ pod tačkom "razno“.- Nemam poverenja ni u koga, ništa im ne verujemo. Došla sam da se borim za decu i unučiće - rekla je jedna građanka.

- Meni koleginica spušta slušalicu što gledam N1, a takvi su svi iz SNS ovde, većina ih je iz SNS - dodala je.

Objašnjava da nema poverenja jer iz SNS nikad ne rade ono što obećaju.

- Isto kao Vučić, a onda Ustavni sud promeni odluku - kaže.

Još jedna gospođa, očigledno penzionisani prosvetni radnik, takođe nije imala reči hvale za političare koji forsiraju projekat "Jadar“.

- Ovo je borba na život i smrt. Ja se obraćam svojim kolegama, profesorima i učiteljima, narodnim prosvetiteljima. Đaka ima u klupama sve manje. U kolevkama još manje. Pokažite svojim primerom kako se brani otadžbina. Prozivam zdravstvene radnike, lekare, ljude od struke. Neka izađu, neka kažu narodu šta ih čeka ako ovo zaživi. Pozivam sveštenike. Sram ih bilo - rekla je.Žena koja je na skup došla sa malim detetom kaže:

- Zato što imam tri sina, zbog njih sam i došla danas ovde. Imam tri dečaka i ne dam Srbiju, ne dam Jadar. I apsolutno ne želim zdravlje moje dece da se naruši. Ne samo moje, nego sve dece. Apsolutno. I zbog njih mi je i žaš što nas je ovde u malom broju. Trebalo bi svi da izađemo na ulicu da se borimo. Jer bez borbe nemamo ništa.

Od Zlatka Kokanovića i drugih članova udruženja "Ne damo Jadar" moglo se čuti, kako prenosi reporter N1, da oni ostaju u pripravnosti u narednom periodu i očekuju da bi se možda na dnevnom redu nekog sledećeg zasedanja mogao naći prostorni plan.

- I mi to isto očekujemo i spremni smo za to. Zaista svakodnevno smo u komunikaciji i odbornici i građani. Tenzije u Loznici su jako velike. Kad se krećete gradom i po selima svi nas pitaju šta se dešava i svi su nervozni. Mislim da neće biti dobro, a ako je tačno ono što čujemo iz kuloarskih priča da će ovde biti organizovan nekakav skup Srpske napredne stranke. To bi zaista moglo da dovede do ozbiljnih sukoba između građana - kaže Čotrić.On objašnjava da su odbornici čuli da će se u Loznici organizovati obeležavanje godišnjice Oluje, i to na tamošnjem stadionu.

- To je neka priča koja ide među narodom. Da li je tačno ili nije, nemamo još potvrđen podatak - navodi Čotrić.

Na pitanje da li je taj skup možda jedan od razloga što danas nije usvojeno ono što je planirano, odgovara potvrdno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati