Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

25. 07. 2024. 19:45 2

Na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu oko 1.451 slobodnih mesta u drugom upisnom roku

Na Univerzitetu u Kragujevcu u školskoj 2024/25.godini odobreno je 3.949 mesta, od čega je 2.636 na teret budžeta i 1.313 samofinansirajućih, a najveće interesovanje bilo je za studije psihologije, medicine i fakulteta inženjerskih nauka.

U drugom upisnom roku na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu preostalo je 1.451 slobodno mesto, od kojih 586 za studiranje o trošku budžeta i 865 samofinansirajućih.

Prvi upisni rok trajao je do 17. jula, a ove godine novina je akreditovan studijski program osnovnih akademskih studija Sport, zdravlje i bioinženjering koje će se realizovati na Univerzitetu u Kragujevcu, u trogodišnjem trajanju.

Fakulteti oglašavaju drugi konkursni rok od 19. avgusta i trajaće do 23. septembra. Nakon okončanja prvog upisnog roka, Univerzitet u Kragujevcu ima 586 slobodnih mesta na budžetu i 865 slobodnih mesta za studente koji se sami finansiraju.
Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu ima 128 slobodnih mesta za samofinansirajuće studente, dok je na Ekonomskom fakultetu ostalo devet mesta za budžetsko finansiranje i 153 za samofinansirajuće.Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu raspolaže sa još 59 mestom za budžetske brucoše. Još 36 slobodnih budžetskih mesta ima na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, a na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku 108 na budžetu i 81 samofinansirajućih.

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini za drugi rok ima 34 budžetskih i 93 samofinansirajućih mesta. Na Pedagoškom fakultetu u Užicu je slobodno 69 mesta za studiranje na teret budžeta i 65 za samofinansirajuće studente.

Upražnjeno je i 119 budžetskih mesta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu, najviše na hemiji i matematici. Agronomski fakultet u Čačku je u prvom upisnom roku popunio svega 35 od 120 mesta, pa su za drugi rok slobodna još 85 mesta.

Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu može da bude upisano još 67 budžetskih i 82 samofinansirajućih studenata, a na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Vrnjačkoj Banji 80 samofinansirajućih studenata. Mesta za brucoše je popunio Fakultet medicinskih nauka, pa je za drugi rok preostalo 148 samofinansirajućih mesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati