Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 07. 2024. 17:41 9

Popović: Režimski investitori vrše nelegalna ozakonjenja, Vesić se uselio u takvu zgradu

- Dok pišete i pričate o uspesima u postupku ozakanjenja objekata pomislite na stotine hiljada građana koji više od deceniju čekaju da reše problem dok režimski investitori vrše nelegalna i koruptivna ozakonjenja. U jednu takvu zgradu, u Baba Višnjinoj na Vračaru se uselio Goran Vesić - izjavila je Mila Popović, narodna poslanica Stranke slobode i pravde na sednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, na kojem se razmatrao izveštaj Ministarstva za građevinarstvo.

Popović je naglasila da je za tu zgradu Stranka slobode i pravde pokrenula krivični postupak protiv bivšeg sekretara za ozakonjenje u gradu Beogradu Nemanje Stajića i lica iz uprave i investitora Dragana Ruvarca.

- Drugi primer takve politike je obećavanje prihoda od konverzije zemljišta. Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu je 2015. godine obećalo prihod od 24 milijarde evra kroz zakon o konverziji zemljišta. Sedam godina kasnije, sa praznim budžetom, predlaže se da se tih 24 milijarde evra pokloni investitorima. Uzmimo za primer IMT na Novom Beogradu - zgrade su kupljene za 70 miliona evra, a pravo korišćenja zemljišta za 35 hektara dobijeno za nula dinara. Vrednost zemljišta je 350 miliona evra, što znači da je ova vlast samo ovde od građana otela 280 miliona evra. Da ne pričamo o Generalštabu koji SNS poklanja kako bi kod stranaca bolje stajali i Vučić i SNS režim, a ne Srbija. Nije nijedan deo Srbije vaša dedovina niti vlasništvo SNS-a. Ovo je pljačka veka - dodala je Popović.

- Svaki izveštaj Vesićevog ministarstva je hvalospev lošoj politici, farsa i sramota za ovu instituciju. Srpska napredna stranka je uspostavila režim u kojem su građani drugorazredni, a politički miljenici i investitori novokomponovana elita koja živi u luksuzu dok narod grca u problemima, bez osnovnih uslova za život poput kanalizacije. I zato je neophodno da se ispune izborni uslovi i organizuju slobodni izbori gde će SNS doživeti krah - zaključila je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati