Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 07. 2024. 13:33 2

"Ne može da se skače u budućnost, a da se preskoče osnovne potrebe građana"

"Ne može da se skače u budućnost, a da se preskoče osnovne potrebe građana i pravo na pristojan i dostojanstven život i pravo da budu pitani šta im treba i šta žele", izjavila je danas Tatjana Pašić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde, na Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Dodala je da je "danas na dnevnom redu 29 tačaka, od toga više od jedne trećine su predlozi zakona o zaduživanju, da je plan da se zadužimo sto više, gde god možemo po još višim kamatama".

- A u isto vreme tražimo odlaganje za izmirenje kredita od Ujedinjenih Arapskih Emirata koji nemamo para da vraćamo - naglasila je Tatjana Pašić.

- Sve ovo radite pod okriljem EXPO 2027, za izložbu koja se zove Igrajmo za čovečanstvo: Sport i muzika za sve, za 17,8 milijardi evra! U EXPO, međutim, nisu uključeni klima uređaji u najvećem porodilištu u zemlji, ali i u drugim porodilištima širom Srbije. Nema aparata za skrining beba, nema dovoljno lekara i medicinskih sestara. U bolnici u Pirotu nema ginekologa, žene idu 76 km u Niš da se porađaju. U Aleksincu samo dva vozila Hitne pomoći za ceo taj kraj. U srednjoj medicinskoj školi u Leskovcu zimus nije bilo grejanja. Pola Srbije nema vodu, pola Beograda nema kanalizaciju. Niste u prošloj godini izgradili ni jednu jedinu školu u Srbiji, valjda mislite ne treba jer je za četvrtinu manje rođene dece nego pre 20 godina - navela je Pašić.

- Pa šta bi sa 5 milijardi na računu kojima se predsednik toliko hvali? A mladi ljudi odlaze iz ove zemlje i u inostranstvu osnivaju porodicu. Deca su budućnost, a ne leteći taksi. Sva ova zaduživanja, zakone koje donosite i sporazume na štetu Srbije, korupcija, kriminal, sve što radite je vaša odgovornost jer vi ste vlast. Odgovorni ste ovom narodu koji je na rubu siromaštva za svu zemlju koju ste prodali i poklonili, za vazduh koji ste zagadili i za sve što ste od njih ukrali - zaključila je Pašić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati