Društvo i ekonomija

[ Izvor: Forbes Srbija ]

13. 07. 2024. 08:21 2

Najviše poskupeli FRIZERI

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2024. godine, u odnosu na maj 2024. godine, u proseku su više za 0,1%. Potrošačke cene u junu 2024. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 3,8%, dok su u poređenju sa decembrom 2023. godine u proseku povećane za 2,3%, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga, u junu 2024. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupi rekreacija i kultura (1,9%), odeća i obuća (0,8%), restorani i hoteli (0,7%), zdravlje (0,4%), alkoholna pića i duvan (0,3%) i u grupama stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva i obrazovanje (za po 0,1%). Pad cena zabeležen je u grupama transport (-1,3%) i komunikacije (- 0,1%).

Kada se posmatra godina unazad, najviše su poskupele usluge u frizerskim i kozmetičkim salonima - 15,4 odsto. Paket aranžmani su skuplji skoro 15 odsto, a 14,3 odsto više koštaju popravke nameštaja, rasvete i podnih prostirki.

Hrana i bezalkoholni napici su za godinu pojeftinili 0,1 odsto, a povrće skoro 17 odsto. Telefonska oprema je jeftinija 12 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati