Društvo i ekonomija

D. Ljutić

13. 07. 2024. 14:27 10

Ko je bolji VUČIĆEV ĐAK: Vesić ili Šapić?

Ne stoje oni ponosno na svom mestu u piramidi ulagivanja i podilaženja jer veruju u one iznad sebe kojima ispevaju ode i hvalospeve. Novac je jedini pokretač. Nešto od tog šlihtanja služi da skrene pažnju javnosti sa svih afera u Beogradu koje se gomilaju u prethodnih 12 godina, ali je u proteklom periodu sve uzdignuto na nivo ideologije i precizno usmeravano, pa se svako nekontrolisano odvajanje pojedinaca od glavnog toka sankcioniše i predstavlja kao borba protiv mangupa u svojim redovima. A nešto od pobrojanog je deo borbe u kojoj sada učestvuju Aleksandar Šapić i Goran Vesić kako bi se zaslužila najbolja ocena kod velikog učitelja. 

Narod već odavno sumnja u dobre namere i onih na vrhu. Prost narod uvek pomisli da se sličan sličnom raduje. Dugo je tinjalo između Aleksandra Šapića i Gorana Vesića, ali sada je nezvanično pravi rat. Gradonačelnik je optužio ministra za udarce ispod pojasa i žestoko ga napao. Kaže, do sada je ćutao zarad mira u kući, ali više neće. Smatra da ima dovoljan kapital, koji je doneo naprednjacima i podršku rukovodstva.

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mile Popović rekla je da je prošlo već sedam dana otkako je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić optužio ministra građevinarstva Gorana Vesića "da plaća novinare i pravi razne šeme sa voditeljkama jutarnjeg programa", a da niko na to ne reaguje.

- Vesić ćuti, Srpska napredna stranka se ne oglašava, Vučić ignoriše, a tužilaštvo se pravi mrtvo, umesto da pokrene postupak i utvrdi da li zaista Vesić trguje uticajem i kojim parama on to sve radi - navela je Popović u pisanoj izjavi.

Vi se sigurno pitate je li teško biti Goran Vesić. Dakle, pošto je SNS dobio svojevremeno većinu na izborima u Beogradu, onda je valjda on dobio i pravo da većinski promeni opis centru grada, tamo gde su naši preci ostavljali svoje zadužbine i gradili lepe kuće. A kad oni imaju većinu, građani koji žive svoje živote u svojim ulicama i kućama ništa se ne pitaju, nego se prelazi na realizaciju skrivenih planova: raseliti i izolovati centar da građanski Beograd više ne postoji.

Rekavši kako bi Zoran Đinđić, da je živ, danas bio uz Aleksandra Vučića, a ne uz neradnike koji uzaludno hodaju ulicama, savršeno je objasnio svoje poimanje političkog hermafroditizma: on nije u stanju da zamisli drugog vladara osim onoga kome je na usluzi. Da li je ta izjava bila samo udvorička, neznalačka, nesrećna ili naprosto bezvezna, Vesiću je nevažno. On sebe vidi kao čoveka koji je osvojio Beograd i može mu se da čini šta hoće.

Kao što je to postalo uobičajeno, Šapić je zaigrao na dobro poznatu kartu koja je već sto puta odigrana. Optužba glasi da Vesić vodi lični rat protiv njega. Ova klopka o ličnoj mržnji je izmišljena da bi se svaka reč kritike pretvorila u nekakvu ličnu svađu. Nema kritike, jer nema šta da se kritikuje, ali ima lične svađe. To lično uveo je Vučić, tako što je sam lično napadao i komentarisao imenom i prezimenom razne građane. Kad mu zatreba, Vučić objavljuje ko je nevin i nije ništa skrivio, kao na primer kada je to kršeći svoja ovlašćenja izjavio za Predraga Koluviju. I to je radio mnogo puta. Presuđivao je ko je kriv, a ko je prav. Ali,  niko ne može biti tako glup da poveruje u ono što Vučić priča ?

Mi, naravno, znamo da to nije tačno, kao što to znaju i Šapić i Vesić. Ili možda ne znaju. Ali, ako ne znaju, onda je njihov glavni neprijatelj upravo učitelj Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati