Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

09. 07. 2024. 20:36 1

Firma poznatog biznismena dobija posao za EXPO

Kompanija “Sky solutions”, čije su ćerke firme poznate u muzičkoj industriji i po festivalima koje organizuju, dobila je posao u okviru projekta EXPO 2027. Njoj je dodeljen ugovor vredniji od četiri miliona dinara za konsultantske usluge, i to "u oblasti projektovanja i dizajna audio-vizuelnog sistema za potrebe ove izložbe".

EXPO 2027, odnosno privredno društvo koje je zaduženo za organizaciju ove specijalizovane izložbe u Beogradu, dodelio je ugovor firmi "Sky solutions DOO", vredan 4,17 miliona dinara, odnosno gotovo 35.700 evra, sa PDV-om. Kako se navodi u odluci objavljenoj na Portalu javnih nabavki, u pitanju je posao konsultantskih usluga u oblasti projektovanja i dizajna audio-vizuelnog sistema za specijalizovanu izložbu. Ipak, više informacija o ovom ugovoru nema.

Navodi se, takođe, da je 21. juna upućen Poziv za podnošenje ponuda još jednoj firmi, odnosno preduzetničkoj radnji "Prolight". Ipak, posao je dodeljen firmi "Sky solutions", koja je u vlasništvu Milenka Škarića.

Dakle, samo za konsultovanje oko dizajna dobiće blizu 40.000 evra.

"Umetnička delatnost u okviru izvođačke umetnosti"

Firma koja će biti angažovana na projektu EXPO 2027, bavi se, kako se navodi u APR-u, "drugim umetničkim delatnostima u okviru izvođačke umetnosti".

"Sky solutions" je i ranije dobijala poslove od državnih ustanova. Sklapala je ugovore sa MUP-om, Rvačkim savezom Srbije, Agencijom za bezbednost saobraćaja, Evropskim prvenstvom u vodenim sportovima 2024, i to za iznajmljivanje opreme, zakup multimedije, promocije, organizacije koncerata i slično.

Poznatije su ipak njene ćerke firme, koje organizuju muzičke festivale i slične događaje. Recimo, u Škarićevom vlasništvu je firma "Sky music corporation", preko koje je vlasnik još jedne kompanije, "Sky music center".

Posao od 900.000 evra od Beograda

Ova firma dobila je, kao podizvođač, u aprilu ove godine, posao od Privremenog organa grada Beograda, i to za reklamiranje gradske uprave na Telekomovoj televiziji. Ugovor je vredan skoro 900.000 evra, a novac se isplaćuje iz gradske kase.

Po potpisanom ugovoru, Škarićeva firma u obavezi je da gradske manifestacije i događaje prenosi uživo, i to kako se navodi, na svom TV programu, "Sky music entertainment", na kojem se uglavnom prikazuju muzički spotovi.

Organizuje "Beer fest"

"Sky music" poznata je i po tome što je 2022. godine preuzela organizaciju festivala "Beer fest".

Tada je Škarić rekao da će svim izvođačima naknadno uplatiti honorare, koje prethodni organizator (Beogradska kulturna mreža), nije isplatio.

Takođe, Škarić je učestvovao u organizaciji festivala "Beogradska zima", a mediji su svojevremeno pisali da je bio blizak sa gradskom upravom, u vreme kada je gradonačelnik bio Siniša Mali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati