Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 07. 2024. 13:58 0

Živković: Na sednici Skupštine grada Bora ponovo nema reči o Sigurnoj kući

Na sednici Skupštine grada Bora ponovo nema reči o Sigurnoj kući koju tražimo već treću godinu i za koju isto toliko govore "biće" iako su zatvorene sve Sigurne kuće koje su postojale u istočnoj Srbiji, a svakog dana vidimo koliko je sve više nasilja u porodici. Nema reči ni o azilu za pse iako su borske ulice prepune pasa lutalica, nema ni reči o novoj bolnici sem natpisa u medijima da se ponovo raspisuje tender za rađenje projektne dokumentacije - izjavila je Irena Živković, odbornica u Skupštini grada Bora povodom današnje sednice, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Da bude jasno, u predizbornoj kampanji pred prošle lokalne izbore Aleksandar Vučić je obećao da će nova bolnica biti gotova do kraja 2022. godine, a na polovini 2024. još nemamo ni projektnu dokumentaciju. Bolnica je potpuno urušena, lekara je sve manje, naročito specijalista i ništa se ne radi da se stanje poboljša, a imamo i ponovnu izjavu Vučića koji pre nedelju dana kaže: "Sutra počinje renoviranje porodilšta u Boru" - još jedno u nizu lažnih obećanja koje ponavljaju kao papagaji i gradski čelnici - istakla je Živković.

- Ono što imamo jeste ponovno uhlebljenje partijskih kadrova, po pravilu nestručnih, imamo ponovno renoviranje platoa Doma kulture, ne znam koje već po redu, imamo bespotrebno renoviranje parkinga Doma zdravlja dok Borani plaćaju kazne za nepropisno parkiranje, a parkiraju nepropisno jer nemaju parking prostor po gradu. Imamo naravno prvu fazu radova na akva parku pa zato ne rade borski bazeni i zato Borani idu na jezero koje je neočišćeno i uraslo u travu. I na posletku, imamo ponovne subvencije iz budžeta građana Toplani od milijardu i 257 miliona jer očigledno nije bilo dovoljno što su račune za grejanje povećali za 30% i doneli Pravilnik po kome su Borani bukvalno ucenjeni da ostanu na mreži, što bi možda bilo i opravdano da grejanje nije svake godine sve lošije - dodala je Živković.

- Borani će uskoro imati priliku da prekinu kontinuitet propadanja grada koji održava Srpska napredna stranka sa svojim partnerima i da odluče da li će i dalje Borom upravljati vlast Pekinga, vlast Beograda ili Borani - zaključila je Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati