Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

19. 06. 2024. 11:41 4

"Pretila je svim profesorima": Gimnazija u NS posle hapšenja majke učenice

Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" oglasila se u vezi sa hapšenjem N. Ž. iz Novog Sada, osumnjičene da je pretila nastavnom osoblju te škole.

- Njeno ponašanje ima elemente fizičkog, psihičkog, emotivnog, digitalnog nasilja i diskriminacije, drskim i bezobzirnim ponašanjem prema zaposlenima škole, što je dovelo do kontinuiranog, javnog i teškog ponižavanja, uznemiravanja i ugrožavanja zaposlenih u školi - navodi se u saopštenju Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".

Školski odbor navodi da su uhapšena žena i njen suprug, roditelji punoletne učenice koja pohađa tu obrazovnu ustanovu, u proteklom periodu podnosili prijave protiv gotovo svih profesora koji predaju njihovoj ćerki.

- Isto tako prijavljivali su i psihološko pedagošku službu, sekretara škole, direktora škole, članove Školskog odbora i Saveta roditelja škole - da nad kćerkom i nad roditeljima svi vrše nasilje, zlostavljanje, zanemarivanje i diskriminaciju - ističu iz gimnazije.

Ukazuju da su svi nadležni organi škole bez odlaganja reagovali i postupali povodom svake prijave roditelja i ocenili su da su prijave neosnovane.

- Po prijavama roditelja vršeno je više vanrednih inspekcijskih nadzora i vanredni stručno pedagoški nadzor nad postupanjem organa škole i zaposlenih u školi. Postupalo je i Više i Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu i Šapcu, te je utvrđeno da su nadležni organi i zaposleni u Gimnaziji, i škola u celini, u svemu postupali u skladu sa zakonima, te da su sve prijave neosnovane, o čemu su roditelji i učenica bez odlaganja obaveštavani - piše u saopštenju Gimnazije.

Određeno joj zadržavanje

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je osumnjičenoj određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Ističe se da se sumnja da je uhapšena žena "u proteklom vremenskom periodu upućivala pretnje, te uporno preduzimala i druge radnje koje mogu osetno da ugroze lične živote lica prema kojima se te radnje preduzimaju - direktora Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", te dva profesora i psihologa iste škole".

Tužilaštvo navodi da se tereti da je izvršila četiri krivična dela proganjanja i trebalo bi da bude saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati