Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 06. 2024. 09:18 26

Nikezić: EPS puca po šavovima kao za vreme Grčića - bageri kasne, uzimaju se krediti, uvozi se struja...

"Dok ministarka energetike i "stručni menadžment" EPS-a zamajavaju javnost planom za transformaciju zvučnog naziva "Projekat Tesla", EPS puca po šavovima kao za vreme Grčića, pošto je proizvodnja uglja i otkopavanje jalovine ispod plana, novi bageri kasne, kop Radljevo kasni, Kostolac B3 kasni, uzimaju se novi krediti, preostali stručni radnici i inženjeri beže iz kompanije, a u poslednja dva meseca EPS je ponovo prinuđen da uvozi struju po havarijskim cenama uz višemilionske gubitke", istakao je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Sve učestaliji ispadi proizvodnih blokova se ponovo dešavaju, ovog puta zbog lošeg kvaliteta uglja iz regiona, kao i lošeg održavanja, a mazut ponovo postaje pogonsko gorivo, pa su tako preksinoć neplanirano ispali blokovi ukupne snage 1.500 MW, što je izazvalo dramatičan uvoz električne energije po ceni i do 300 EUR/MWh.

Uprkos ovim katastrofalnim rezultatima i protivljenju norveških članova Nadzornog odbora, ministarka Đedović Handanović insistira da se na mesto novog direktora imenuje sadašnji v. d. direktora Dušan Živković, iako je najodgovorniji za aktuelno stanje u kompaniji. Ispada da su za godinu dana ministarkine "nove ere EPS-a", urađene samo dve stvari: višekratno povećanje cene struje i sramno otpuštanje Miroslava Tomaševića, koji je uveo red u raspalu firmu, konsolidovao proizvodnju i obezbedio sigurnost snabdevanja strujom.

EPS je kičma Srbije i ova vlast već godinama pokušava da slomi tu kičmu, pa ovakvo ponašanje ministarke i "stručnog menadžmenta" samo potvrđuje njihovu rešenost da, isisavanjem para koruptivnim poslovima, uvozom nekvalitetnog uglja iz regiona, nesposobnim partijskim kadrovima, svesnim prepuštanjem tržišta strancima, zanemarivanjem domaćih investicija i prekomernim zaduživanjem, istraju u toj nameri", zaključio je Dušan Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Po starom, tradicionalnom receptu

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati