Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 06. 2024. 14:36 12

"Brnabić, dobro je što ste prihvatili zahtev Marinike Tepić, sad je red i da prihvatite mere koje je SSP predlagao"

"Gospođo Brnabić, dobro je što ste prihvatili zahtev Marinike Tepić da se hitno sazove sednica skupštinskog Odbora za obrazovanje zbog eskalacije nasilja u školama, a sada je red i da prihvatite i mere za borbu protiv nasilja koje je Stranka slobode i pravde predlagala nakon majskih tragedija. To Vas tad nije zanimalo", izjavila je Tatjana Pašić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Pašić navodi da smo došli u situaciju da se nastavnici pitaju da li žele da rade u takvim školama, a roditelji da li treba da šalju decu u takve škole.

- Zato je potrebno da pod hitno uvedete mere koje vam uporno predlažemo, a vi ih ignorišete, a to su: da školska dvorišta budu pokrivena video nadzorom, uvođenje "Panic tastera" u škole kako bi se brže reagovalo u kriznim situacijama, zatvaranje kladionica u blizini škola, sprečavanje prodaje narkotika u blizini škola, "Digital eraser" kampanju, da u medijima stane pravljenje kulta nasilnika i promocija nasilja u javnom govoru - istakla je Tatjana Pašić i zaključila:

- Nakon majskih tragedija, govorili ste da sistem nije zakazao, da je sve u najboljem redu, a mi smo svedoci sve češćih slučajeva nasilja, u školama, na ulici, u medijima. Gospođo Brnabić, ništa se nije promenilo, naprotiv, sve je gore pa se nadamo da ćete nas i ovaj put poslušati - zaključila je Pašić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Po starom, tradicionalnom receptu

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati