Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

11. 06. 2024. 14:18 23

"To bi bila izdaja SAD": Američki general opleo po Trampovom zetu zbog Generalštaba

Američki general Vesli Klark, koji je bio na čelu snaga NATO-a u vreme bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, izjavio je za CNN da je učešće kompanije Džareda Kušnera u izgradnju kompleksa na mestu Generalštaba u Beogradu, koji bi uključivao i memorijal žrtvama NATO agresije, izdaja SAD.

Klark je u izjavi za CNN rekao da misli da je sjajno investirati u Srbiji, ali da se protivi izgradnji memorijanlog centra na mestu Generalštaba.

- Prvo, ta zgrada je, koliko nam je poznato, bila prazna kada smo je pogodili. Drugo, to nije bila NATO agresija, to je bila kulminacija dugogodišnjih diplomatskih napora da se srpski diktator Slobodan Milošević ubedi da ne ubija sopstvene građane u delu Srbije poznatom kao Kosovo - rekao je Klark.Novinar CNN-a naveo je da je od kompanije "Afiniti partners“ Sžerada Kušnera  dobio kopiju ugovora sa Vladom Srbije u kom se uistinu ne pominje termin "NATO agresija“.Iz Vlade Srbije je, po potpisivanju ugovora, s druge strane saopšteno da investitor ima obavezu da na istoj parceli izgradi Memorijalni kompleks posvećen svim žrtvama napada NATO-a na SRJ 1999. godine

- Naivno je i zabrinjavajuće postaviti spomenik NATO agresiji. To bi bila izdaja SAD, naše politike, hrabrih pilota koji su učestvovali u toj kampanji, diplomatkih napora. To nije bila agresija, već diplomatija koju je Milošević jedostavno odbio, kako bi se prestalo sa ubijanjem nevinih ljudi - naglasio je Klark.Rekao je kako je Slobodan Milošević sa nasiljem na Kosovu počeo 1998. godine, kada je ubijeno 60 članova porodice Jašari uključujuči, kako je naglasio, i žene i decu. Istakao je da su Srbi "divni ljudi“, ali da se nikada nisu suočili sa onim što se dešavalo za vreme Miloševića.

- Koristio je nacionalizam protiv ostalih etničkih grupa u bivšoj Jugoslaviji, i to je isti obrazac koji vidimo danas kod Vladimira Putina. Znamo da je Srbija danas kanal za ruska nepočinstva u Evropi - da poremeti NATO, da poremeti EU, i pravljenje spomenika NATO agresiji deo je te ruske dezinformacione kampanje - ocenio je Klark.On je izrazio nadu da kompanija Džareda Kušnera ipak neće učestvovati u tom poduhvatu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati