Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

07. 06. 2024. 13:06 6

Dekan FPN-a hoće da otkaže izbor Slaviše Orlovića, ali mu ne daju predstavnici države

Aktuelni dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić, kako nezvanično saznaje Nova.rs, uporno pokušava da odloži ili otkaže sednicu Saveta na kojoj bi Slaviša Orlović trebalo da bude imenovan za novog čelnog čoveka ove visokoobrazovne ustanove. Međutim, odlazećem dekanu suprotstavljaju se i insistiraju na održavanju sednice predstavnici države i grupe studenata, koja je podržala Orlovića, koga studentkinje optužuju za seksualno uznemiravanje.

Ispred FPN-a u toku je protest studenata, koji se protive izboru Slaviše Orlovića za dekana FPN. Orlović, koga je studentkinja pre 10 godina optužila za seksualno uznemiravanje, bi na sednici Saveta koja je bila zakazana za ovaj petak u 12 sati, trebalo da bude izabran na tu funkciju.

Studentima se na ovom protestu obratio i dekan Simić.

- Tužan je ovaj povod, ali delim svu vašu zabrinutost. Fakultet mora da štiti sve svoje zaposlene, na prvom mestu studente, na isti način. Navodi koji su se pojavili biće istraženi, dao sam nalog da pristupe svim informacijama. Sam, kao otac ženskog deteta, zabrinut sam, ali moramo se držati zakona, pravila. Neće stati ovaj fakultet dok se sve stvari ne istraže. Ja sam devet godina na ovom mestu, neću dozvoliti da odem osramoćen - kaže dekan, koji je potom i otišao.

Još uvek aktuelni dekan FPN-a profesor Simić, kako piše Nova.rs, tražio je da sednica Saveta fakulteta bude otkazana, jer je ukupno pet profesora, članova Saveta, podnelo ostavke, a među njima i predsednik profesor Dušan Vučićević i njegova zamenica Jelena Lončar.

Prema Poslovniku rada Saveta, bez predsedavajućeg i zamenika, sednica ne može biti održana, s toga, Orlović danas ne ne bi mogao da bude imenovan za novog dekana.

Međutim, prema saznanjima Nova.rs, odluci Simića žestoko se protive predstavnici države u Savetu, kao i grupa studenata, koja je podržava Orlovića na izborima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati