Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

29. 05. 2024. 08:27 22

Karleuša u Ćirilici 2016. vređala Vučića, 2024. ga životom brani (VIDEO)

Ista televizija, ista emisija, skoro pa isti gosti, osam godina razlike i potpuno drugačiji stavovi Jelene Karleuše u odnosu na to kada je prvi put imala priliku da uživo na televiziji gostuje sa Aleksandrom Vučićem kao predsednikom Srbije.

Sinoć je na televiziji Hepi emitovala emisija "Ćirilica" koju vodi Milomir Marić, urednik i glavni i odgovorni urednik pomenute televizije, a gosti su, između ostalih, bili i pevačica Jelena Karleuša i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U istom ambijentu i na istom mestu sreli su se pre osam godina. Samo su u emisiji tada, umesto u onoj emitovanoj sinoć, imali vrlo sukobljena mišljenja, a i drugačije sagovornike. Te 2016. godine, Karleuša je u emisiji bila i sa Nadom Macurom, a Vučiću je toliko emitovanja uživo više puta oštro saopštila da se ne slaže sa njegovom politikom.

- Ne čujete mišljenje građana jer im krče creva u gradskom prevozu od gladi - rekla je ona, između ostalog, 2016. godine u Ćirilici, raspravljajući sa predsednikom Srbije o tome da li je naša zemlja "ekonomski tigar". Vučić joj takođe nije ostao dužan, te ju je više puta sarkastično upitao – "Je l' vi Jelena živite loše?"

To je bio period u kojem je Karleuša glasno kritikovala Srpsku naprednu stranku, pa i Vučića, a emisija je bila samo jedan od momenata u kojima je govorila da protiv režima. Pisala je predsedniku i otvorena pisma, podržavala ranije proteste i slično.

Gledaoci Srbije su sinoć, međutim, gledali nešto potpuno drugo.

Karleuša je zajedno sa predsednikom Srbije bila, što bi se reklo, u istom taboru. Njen zadatak je bio politički, ali sa akcentom na hrvatsku pevačicu Severinu koja je podržala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Karleuša je tokom živog prenosa branila predsednika, isticala njegove liderske sposobnosti i ponavljala matru koju smo i ranije mogli da čujemo od nosilaca vlasti, ali i od predsednika lično - "Srbi nisu genocidan narod".

- Pričati o ženama tog kalibra, koje mogu da prodaju i veru za neveru i za novac… Nije ta tamena ni mesto ni vreme sa ovakvim državnicima i ljudima. Ne zaslužuju oni takvu tabloidnu temu - a ona je tabloidna - rekla je Karleuša o Severini, između ostalog.

Na konstataciju Dragana J. Vučićevića, koji je takođe bio gost emisije, da su Severini "deda, otac, bivši muževi i sin Srbi, a ona Srbe napada", Jelena se nadovezala.

- To sam ja i napisala, a ona je mene napala strašno. Ja njoj ne mogu da objasnim, smatram da se istina koju ja govorim ne može kupiti ni platiti. Mi smo videli gde ona radi i peva, svako ko je plati, ona tu peva i podržava tu politiku. Sa druge strane, ona mora da zna da, kad se brani svoja zemlja, to ne košta, to se oseća. To nije neprijateljstvo prema drugim zemljama i religijama - istakla je ona.

Ovu estrano-političku šaradu uveličao je svojim prisustvom i Ivica Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Tebi je to smešno?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati