Društvo i ekonomija

[ Izvor: Agencije ]

27. 05. 2024. 13:30 10

Nestorović: Vučić je prokrčio Kosovu put u NATO

Predsednik pokreta "Mi-snaga naroda" Branimir Nestorović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "prokrčio Kosovu put u NATO".

Nestorović je agenciji Beta kazao da je članstvo Kosova u Parlamentarnoj skupštini NATO posledica prihvatanja Francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa.

- Potpisivanjem prvog Briselskog sporazuma i prihvatanjem Francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prokrčio Kosovu put u NATO i ostale međunarodne organizacije. Prijem Kosova u Savet Evrope je odložen do jeseni jer bi bilo mnogo da se u istoj nedelji usvoji Rezolucija o Srebrenici i da Kosovo postane član SE - rekao je Nestorović.

Dodao je da je nerazumno da se usvajanje Rezolucije o Srebrenici predstavlja kao velika pobeda srpske diplomatije.

- Iz dana u dan ova vlast trpi poraze na Kosovu i Metohiji. Prištini je sve predato, a više nema ni dinara. Kosovo će postati član NATO da bi se sprečila reintegracija u Srbiji. Ova vlast poraze proglašava za pobede, a krivicu za katastrofalne posledice njihove vladavine prebacuje na opoziciju. Za mene čak tvrde da sam na Rokfelerovoj listi plaćenika - kazao je Nestorović.

On je podsetio da je aktuelna vlast u Beogradu prištinskim vlastima predala sudstvo, policiju, katastar, elektro-energetski sistem, jezero Gazivode…

- Uz saglasnost Beograda ukinuti su srpske registarske tablice, platni promet, srpska dokumenta, srpski pozivni broj i uspostavljen je pravno-administrativni sistem prištinskih vlasti na severu Kosova. Beograd se obavezao da će da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Kosova i da neće sprečavati prijem Kosova u međunarodnim organizacijama - kazao je Nestorović.

Kosovo je dobilo status pridruženog člana u Parlamentarnoj skupštini NATO na sastanku Skupštine u Sofiji u Bugarskoj.

Većina zemalja članica podržala je ovu odluku, 14 je bilo uzdržano, a protiv je glasala samo Mađarska, objavili su prištinski mediji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati