Društvo i ekonomija

[ Izvor: KRIK ]

24. 05. 2024. 15:32 1

NAUKA U SRBIJI Državni Institut sarađuje sa Koluvijom

Državni Institut za opštu i fizičku hemiju sarađuje sa Predragom Koluvijom, optuženim da je na imanju svoje firme "Jovanjica" organizovao uzgajanje 1,6 tona marihuane, potvrdio je za KRIK direktor instituta Stevan Blagojević. Blagojević je za KRIK rekao da je Koluvija uključen u eksperimentalno ispitivanje konoplje i u tome ne vidi problem.

KRIK podseća da se Predrag Koluvija, kome se sudi za uzgajanje 1,6 tona marihuane na imanju "Jovanjica", pre nekoliko dana pohvalio na društvenoj mreži X da je uključen u naučni projekat čiji je, kako je navedeno, on koautor.

- Ovaj naučni projekat je zajednički poduhvat Instituta za fizičku hemiju u saradnji sa privrednim društvima "Jovanjica Nova" i "Superior"-  napisao je Koluvija uz video u kojem, osim njega, govore direktor Instituta Stevan Blagojević i direktor i suvlasnik "Superiora“ Nebojša Đinović.

Na pitanje KRIK-a kako je došlo do toga da državni institut sarađuje sa osobom kojoj se sudi za uzgajanje droge, Blagojević kaže da oni nemaju ugovor sa Koluvijinom firmom "Jovanjica Nova", već sa firmom "Superior". Navodi da je u pitanju eksperimentalno ispitivanje sorti konoplje koje su u vlasništvu "Superiora“ i da se sve to radi na imanju ove firme. Direktor Instituta nije jasno odgovorio koja je Koluvijina uloga u projektu.

- On se pojavljuje kao, ja ne znam, mi ga onako poznajemo. Nama deluje kao OK. To nije njegovo, to je imanje "Superiora". Sarađujemo, viđamo ga. On je slobodan čovek. Pozdravimo se. On nije hemičar, nemamo sa njim mnogo da diskutujemo - kaže Blagojević.

Blagojević kao motiv da Institut učestvuje u projektu u koji je uključen i Koluvija navodi - nauku. Kompanija "Superior" pominje se i u optužnici protiv Koluvije. Ova firma je za "Jovanjicu" gajila dve sorte konoplje, a tužilaštvo tvrdi da je taj posao bio paravan kako bi se stvorio privid da "Jovanjica" gaji industrijsku konoplju, a ne marihuanu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati