Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 05. 2024. 09:10 8

"Žrtve učitelja glume Aleksića zbog advokata prolaze kroz novu traumu"

- "Koliki on to jezik ima kada ste ga uz navodno protivljenje osetili duboko u grlu" samo je jedno od brojnih pitanja na koje su advokati učitelja glume Miroslava Aleksića tražili od 14 devojaka i žena koje su ovog svog nekadašnjeg profesora tužile za silovanje. Ovo nije samo nova trauma za svaku od njih nego i jasna poruka svakoj žrtvi da će ukoliko se usudi da prijavi silovatelja morati da trpi nova iživljavanja i da joj je bolje da ćuti - istakla je Ferida Čustović, predsednica Ženske mreže Stranke slobode i pravde.

- Odgovore na sva ova i mnoga druga pitanja, 14 devojaka već su dale tužiocima, veštacima i specijalizovanim psihijatrima - kaže Čustović i podseća:

- Sve one hrabro su govorile o svojoj traumi nakon čega je Aleksić optužen i uhapšen što znači da su ta svedočenja bila verodostojna, pa je u skladu sa tim ovaj nastavak samo iživljavanje na koje ne smemo kao društvo da ćutimo - objašnjava Čustović.

- Stranka slobode i pravde zahteva pravdu koju 14 devojaka u postupku protiv Mike Aleksića čeka već 1.237 dana, pridružuje se kampanji javnih ličnosti koja ukazuje na nedopustivo maltretiranje žrtava od strane advokata u ovom, ali i drugim postupcima - naglašava Čustović i zaključuje da je "neophodno da sudski postupak učinimo humanijim jer samo tako ćemo ohrabriti žene da nasilje prijavljuju, a nasilnicima poslati poruku da je vreme straha završeno i da će svaki nasilnik i silovatelj za to odgovarati".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati