Društvo i ekonomija

D. Ljutić

24. 05. 2024. 06:54 14

Komandirka Ana Brnabić na partijskom zadatku - vratiti KOMUNIZAM u Srbiju?!

Približavanje Srpske napredne stranke Komunističkoj partiji Kine počelo je nedugo po dolasku Aleksandra Vučića na vlast, još 2014. godine. Sredinom marta te godine, naime, u Beogradu su se sastale delegacija dve partije i razgovarale o produbljivanju međupartijske saradnje. Visoku delegaciju iz Kine, koju je predvodio zamenik ministra međunarodnog departmana Centralnog komiteta KP Kine Džou Li, primio je lider SNS Aleksandar Vučić, zajedno sa delegacijom naprednjaka koju je predvodila tada internacionalna sekretarka Jadranka Joksimović

Srpska napredna stranka sa Komunističkom partijom Kine ima bolju saradnju nego sa bilo kojom evropskom narodnom partijom, odnosno sa partijama kojima SNS po "vokaciji" pripada i koje su joj ideološki mnogo bliže od bilo koje komunističke partije.

Komunistička partija Kine neprikosnoveno vlada od 1949. godine. Sa preko 70 miliona članova, najveća je politička partija na svetu. Broj članova i dalje raste jer članstvo u Partiji omogućava znatne privilegije - deca imaju mogućnost da pohađaju bolje škole, a mnogi bolji poslovi su rezervisani samo za partijce. Da bi se neko učlanio, moraju da ga podrže stari članovi i da prođe kroz obuhvatan proces provere i ispitivanja koje vrši lokalni partijski ogranak. Posle toga ga čeka godinu dana "probnog" članstva, tokom koje mora da prođe posebnu obuku i nanovo biva procenjen. Neverovatna i namerna sličnost sa SNS.

Sagovornici su se saglasili da se prepoznate oblasti i sveukupna saradnja dve zemalje u potpunosti poklapaju i istakli da su ponosni na izvanredne odnose, strateško partnerstvo i izuzetno kvalitetan i intenzivan politički dijalog na svim nivoima, navedeno je u saopštenju. Istakli su da će saradnja u budućnosti u raznim oblastima, poput nauke, inovacionog stvaralaštva, biotehnologija, veštačke inteligencije i poljoprivrede, dodatno osnažiti "čelični odnos" Srbije i Kine. Li je naglasio da Kina obraća posebnu pažnju na našu zemlju i jačanje svih vidova saradnje zarad dobrobiti oba naroda, a posebno uvažavajući to što su Beograd i Peking "bratski gradovi" već 44 godine.

Poput KP Kine, tako i SNS ima sličan "primat upravljanja", dovoljno je pogledati javna preduzeća, stanje u pravosuđu i drugim državnim institucijama. Na Onlajn samitu organizovanom 6. jula 2021. povodom 100 godina postojanja KP Kine, predsednik Srbije održao je govor iz sedišta svoje stranke uz prisustvo oko 300 stranačkih funkcionera.

- Vaše reči, poštovani predsedniče Si Đinping, o tome kako KP Kine ne može i ne sme imati izdvojene i partikularne interese u odnosu na interese Kine i njenog naroda, poslužiće mi kao inspiracija u radu i borbi za moju zemlju, a uveren sam da bi iz njih i mnogi drugi imali šta da nauče - rekao je između ostalog Vučić.

U junu 2019. godine u studijskoj poseti Pekingu, Nančangu i Šangaju, ekonomskim i političkim centrima Kine, boravila je delegacija od 15 članova Srpske napredne stranke. Predvodio ih je Marko Đurić. Odmah po povratku pojedini članovi delegacije su ispričali da su u Kini učili kako se radi za građane, da će SNS formirati svoju političku akademiju i pristupiti kontaktima sa građanima, ali i merenju doprinosa članstva u razvoju zemlje.

Komandirka Ana Brnabić je sada promovisana u izvršioca važnih poslova. Ona je sada taj glasnik neboluznih namera predsednika Srbije. Predložena je upravo zbog toga što je pokazala i dokazala da sve oko sebe vidi kao nejasni odraz košmarne more, koja se odvija u zamislima njenog velikog šefa.

Ovo što ona radi u svojim političkim glupostima, samo je prazan i besmislen govor i prikaz gole sile.To što je od nje nastalo tokom ovih godina, samo je primer nestanka ljudskosti u eri naprednjaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati