Društvo i ekonomija

[ Izvor: Politika ]

23. 04. 2024. 10:13 20

Do kraja meseca predlog za način služenja vojnog roka

Procenu i predlog za vraćanje obaveze služenje vojnog roka, sa predlogom modela, dostavićemo vrhovnom komandatnu Vojske Srbije i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću do kraja meseca, izjavio je načelnik generalštaba Milan Mojsilović.

- Budući da smo zadatak dobili od vrhovnog komandanta, ne bi bilo korektno da pre dostavljanja traženog predloga, u javnosti govorim o njegovom sadržaju - naveo je Mojsilović za današnju Politiku.

On je objasnio da je Generalštab razradio više mogućih modela služenja vojnog roka, sa jasno identifikovanim pozitivnim i negativnim efektima, na osnovu čega je prepoznat i izdvojen optimalan model.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Mojsilović je rekao da je zaštita osnovnih ljudskih prava na Kosovu i Metohiji i dalje neadekvatna, i pored prisustva međunarodnih snaga bezbednosti.

- Te napade vidim kao deo operacija zastrašivanja preostalog srpskog stanovništva, koje za cilj ima puzeće etničko čišćenje, odnosno Kosovo i Metohiju bez Srba - dodao je on.

Upitan o smrtnom slučaju i pogibiji zastavnika Mijodraga Toškovića na vojnom poligonu Orešac, Mojsilović je rekao da Komisija i dalje radi na rasvetljavanju svih okolnosti tragičnog događaja na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

- Pratimo stanje starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji se, zahvaljujući pravovremenoj reakciji, uspešno oporavlja na VMA - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati