Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 04. 2024. 09:48 19

"Ministar Gašić da se spakuje i vrati u Kruševac"

"Ministar Bratislav Gašić treba da spakuje svoje stvari i da se vrati u Kruševac jer je do sada izazvao samo nesreće i pogrešnim potezima doveo do velikog broja žrtava", rekla je narodna poslanica Narodnog pokreta Srbije (NPS) i pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović na prvoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2024. godini.

- Nakon decembarskih izbora aktuelna tema u javnosti i na društvenim mrežama bila je fiktivno prijavljivanje prebivališta radi ostvarivanja biračkog prava, u ovom slučaju u korist naprednjačke vlasti i njihovog lidera Aleksandra Vučića. Vlast je kroz izjave svojih funkcionera više puta ponovila da u tome ne vidi ništa loše, čak i da to nije protivzakonito - kazala je ona.

Radovanović ističe da je vlast na taj način obmanjivala građane zarad političkog profiterstva i dodaje da je istina da po Ustavu i zakonima građani mogu da menjaju svoja prebivališta u skladu sa svojim potrebama, ali pod određenim uslovima.

- Ono što vlast prećutkuje je da se moraju ispoštovati uslovi i propisi kako oni za sticanje državljanstva, tako i kada je prebivalište u pitanju. Jedan od njih je i da lice mora najmanje tri godine da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije - dodala je ona.

Prema njenim rečima, nebrojeno puta do sada, posebno od decembarskih izbora, nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nije postupalo po zakonu, čime je direktno uticalo na sadržaj biračkog spiska i direktno je odgovorno za nepravilnosti u biračkom spisku.

- Izborna krađa sprovodi se uz pomoć MUP-a. Najstrašnije je što nikada neće odgovarati ljudi koji su naložili da se rade ovakve nepravilnosti, a odgovaraće oni službenici koji fizički u sistemu vrše promene prebivališta, kao i policajci koji na terenu vrše provere - rekla je Radovanović.

Ona je apelovala na policijske službenike da ne podržavaju sistem fantomskih birača, jer će, kako je istakla, snositi odgovornost i možda čak i ostati bez posla, na šta režim i računa.

- Što bi narod rekao "kola će se slomiti na najslabijima". Režim SNS prividno štiti sve koji rade za stranku sve do momenta dok im interesi ne budu ugroženi, a tada će ih pustiti niz vodu - dodala je ona.

Slavica Radovanović naglašava da je uslov svih uslova kako bi se sprečio tzv. izborni inženjering, odnosno krađa, utvrđivanje odgovornosti.

- Fantomi su rušili Savamalu i niko nije odgovarao. Ministru Gašiću nije mesto u narednoj vladi. Policajci su poslednji put snosili odgovornost za prekoračenje upotrebe sile samo kada je navodno bio napadnut brat Aleksandra Vučića, kao i brat Siniše Malog. Od tada niko i nikada - zaključila je Radovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati