Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 04. 2024. 19:39 8

Crvena zvezda stavila hipoteku na stan Terzićevog sina

Firma Kostadina Terzića, sina direktora FK Crvena zvezda, pozajmila je tom fudbalskom klubu 2,6 miliona evra, pokazuje finansijski izveštaj Zvezde za 2023. I ma koliko bilo neobično to što jedna mala firma pozajmljuje milione najvećem klubu u Srbiji, još je neobičnije što je drugi sin Zvezdana Terzića - Nikša stavio hipoteku na svoju privatnu nekretninu i to kao garanciju za kredit koji je Crvena zvezda uzela od AIK banke.

FK Crvena zvezda je prošlu godinu završila u plusu od 3,7 miliona evra. Međutim, uprkos velikom prilivu novca morala je i da se zadužuje, što od privatnih firmi, što od banaka.

Tako je Zvezda uzela pozajmicu od firme "Goter construction", čiji je suvlasnik Kostadin Terzić, sin direktora tog kluba Zvezdana Terzića. Prema podacima iz finansijskog izveštaja kluba za prošlu godinu, ukupna pozajmica iznosi 304.591.000 dinara ili oko 2,6 miliona evra. U ovom trenutku nije poznato u kakvoj je finansijskoj situaciji bila Kostadinova firma tokom 2023, budući da njen finansijski izveštaj nije objavljen, ali se zna da je samo godinu dana ranije zabeležila dobit od svega 5.500 evra.

Još je čudnije to što je Nikša Terzić, drugi sin Zvezdana Terzića, stavio hipoteku na svoju privatnu nekretninu kao garanciju za kredit koji je podigla Zvezda.

Naime, prema podacima do kojih je došao portal Nova.rs, 9. marta 2023. stavljena je “izvršna vansudska hipoteka na nepokretnost založnog dužnika Nikše Terzića”, a radi "obezbeđenja i naplate u celosti potraživanja poverioca od Fudbalskog kluba Crvena zvezda". Kako se navodi u dokumentaciji, poverilac je AIK banka, a prema ugovoru korisnik je Zvezda.

Ugovor obuhvata "kreditnu liniju" od 530 miliona dinara ili oko 4,6 miliona evra, a zajam je odobren na period od 15 meseci, zaključno sa 29. martom 2024.

Nikšina nekretnina nalazi se u Ulici Vase Pelagića u opštini Savski venac, gde je cena kvadrata veoma visoka. Stan ima 69 kvadrata. Takođe, reč je objektu koji je sagrađen bez dozvole, ali je u međuvremenu legalizovan. Svi ovi podaci navedeni su i u Katastru nepokretnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati