Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 04. 2024. 16:15 1

"Odbor za ljudska i manjinska prava formiran za šest minuta"

Održana je prva sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova. Za predsednika Odbora, izabran je Aleksandar Marković, stranačkim predlogom i većinom glasova. Ja sam glasala protiv jer je upravo stranka gospodina Markovića fabrika za kršenja ljudskih prava u Srbiji, izjavila je Sonja Pernat narodna poslanica Stranke slobode i pravde i članica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

- Poslaničke grupe bi trebalo da deligiraju ljude koji će se zalagati za rešavanje problema u oblasti ljudskih i manjinskih prava i ravnopravnosti polova, koji će otvoreno reći da se u Linglongu krše osnovna ljudska prava i da se tome treba stati na put, da je progon profesora koji drugačije misle kršenje prava na slobodu govora, da je izbacivanje dece iz vrtića zbog roditelja koji su članovi opozicionih stranaka čista diskriminacija, a ne one koji će se ponašati kao na pokrentoj traci u fabrici laži i na svakoj sednici tvrditi da ovoliko prava ljudi nikada nisu imali, kao što će to raditi Aleksandar Marković - objašnjava Pernat.

- U ovoj zemlji, sloboda govora smatra se antidržavnim činom, a svih ovih godina kršena su prava slobode kretanja, izražavanja, mirnog okupljanja, pravo na zdravstvenu zaštitu i zdravu životnu sredinu. Zdravstvena knjižica bez partijske samo je parče bezvrednog kartona, izlazak na proteste siguran otkaz, ali to ne smeta naprednjacima da Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova formiraju za šest minuta - zaključila je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati