Društvo i ekonomija

D. Ljutić

03. 04. 2024. 21:08 30

TERAPIJA UVREDA ZA NAROD Uspon Sandre Božić i Nevene Đurić

Psovke i kletve koje izgovaraju, najbolje je što Sandra Božić i Nevena Đurić mogu da daju. I one zaista daju sve od sebe. Bio bi to samo mozaik od bizarnih folklornih detalja, da nije reč o osobama koje učestvuju u donošenju zakona da bi se tim zakonima ozakonilo bezakonje. Rezultat tog njihovog trovanja jeste da će Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u narednom mandatu voditi poslanica Srpske napredne stranke Nevena Đurić, a poslanica sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Sandra Božić izabrana je za predsednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. To je parlamentarna dinamika SNS-a koja pokazuje skoro svako odsustvo nade u ovom umirućem društvu.

Dosadašnji modus operandi Aleksandra Vučića i njegove stranke - bacanje magle, čini i uvreda - ostao je isti. To je i odskočna daska za napredovanje članova SNS-a. Samo su uvrede žešće, čini "inovativnije“ - jer treba prekriti gomile laži nabacivane godinama. Škola uvreda SNS-a zasnovana je na jednostavnim postulatima: glas treba da bude što dublji, dramske pauze najduže što je moguće, a da se publika ipak ne opusti misleći da je kraj. Smisao je nebitan.

Poslanica sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Sandra Božić izabrana je za predsednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. Prilikom samog izbora poslanica SNS Biljana Pantić Pilja je na pitanje opozicione poslanice iz Narodnog pokreta Srbije Slavice Radovanović koje su reference Božić da vodi ovaj odbor, ukazala da su članovi odbora poslanici i da je predsednik odbora politička funkcija, te da nigde ne piše da na tom mestu treba da bude pripadnik vojske ili policije.

Tako će Vojska Srbije i policija po ko zna koji put biti iskorišćene u reklamne svrhe stranke na vlasti. Njeni generali su odavno preimenovani u beznačajne ceremonijal majstore. Odbrana je postala kvazi utopija, ambiciozni put u ništavilo. Gde su u svemu tome vojnici i policajci? Sve je teže da im se objasni pojam "odbrana otadžbine", jer znaju da se otadžbina brani pre svega odbranom profesije. Dodela sablje Sandri Božić prošle godine nije deo sistema odbrane otadžbine. A, Sandra Božić? "Plaćenici", "govedo", "lažovi", "ološ", "đubre"- deo je menija kojim istaknuta članica SNS-a "časti" političke protivnike na Tviteru. Vojska i organi bezbednosti mogu da budu ponosni. Sablja je u sigurnim rukama.

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u narednom mandatu vodiće poslanica Srpske napredne stranke Nevena Đurić. Poslanica SNS Nataša Jovanović rekla je na sednici da Nevena Đurić odlično razume političke procese, da je korektna i da će odgovoriti zadacima Odbora, kao što je modernizacija - kada je reč o informisanju. Nevena Đurić, mlada uzdanica, potpredsednica i poslanica Srpske napredne stranke, privukla je pažnju nizom uvredljivih objava na društvenoj mreži Tviter protiv političkih protivnika iz opozicije. Posebno joj je na meti Zdravko Ponoš, a za Sinišu Kovačevića rekla da je "poremećen".

Konfiskacija kulture od strane režima je u toku. Jedna ideologija, jedna rasa, jedna klasa, sve to jedno je utočište nepismenih a Nevena Đurić će to brižno da sledi. Uvođenje viših interesa tu samo služi za povlačenje crte između "nas“ i "njih“, lojalnih i nelojalnih, dobrih i loših. Pomenuta Đurićka se u tome savršeno snalazi.

Inače, stranačke kolege Nevenu Đurić i Sandru Božić doživljavaju kao heroine, Jovanke Orleanke našeg doba. Ova heroina iz prve polovine 15. veka, prva je žena u istoriji Francuske koja se proslavila baveći se, za ono vreme, ekskluzivno muškim aktivnostima, kao što su vrlo krvave ratne igre. Jovanka je istovremeno bila osoba sa čudnim vizijama u kojima je od "više sile“ dobijala instrukcije kako da postupa, koja je videla što drugi ne vide i sa fanatičnom upornošću se zalagala za ono što su joj te vizije, navodno, sugerisale da radi.

To je jedina sličnost pomenutih sa Jovankom. I one imaju čudne vizije i slede upistva "odozgo" a to postaje fatalna uvreda za narod.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati