Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 04. 2024. 15:51 0

Grujić (SSP): Moramo skinuti lance s ruku naše inteligencije

"Dalje propadanje i rastrojstvo našeg obrazovnog sistema, povrh svega krunisano i aktuelnom erozijom autonomije Univerziteta, moguće je zaustaviti ozbiljnim reformskim zahvatom na bazi podizanja poštovanja prosvetne profesije, što nije ni u dalekim mislima vladajućoj SNS kliki. Upravo su zavisnost i životna nesigurnost željeni milje režima za našu inteligenciju", istakla je Danijela Grujić, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Da bismo skinuli lance sa ruku naših nastavnika i profesora, neophodno je potpuno razobličiti načine manipulisanja njihovom egzistencijom i u korenu preseći glavne uzroke. A to su pre svega pitanja sigurnosti zaposlenja na osnovu stručnog uspeha i bez političkog uticaja, visine primanja, koja umesto ispod moraju biti iznad republičkog proseka, afirmacije prosvete, znanja i poštenog postignuća pojedinca u društvu i veome važne dosledne osude i kažnjavanja nečasnog sticanja diploma i zvanja.

Od spremnosti da se uhvatimo u koštac s ovim problemima uveliko zavisi budućnost naše zemlje. Demokratske snage promene su za to spremne i sposobne. Iluzorna su takva očekivanja od onih koji su nas u ovo žalosno stanje doveli i kojima je to jedan od ključnih mehanizama održanja na vlasti", zaključila je Danijela Grujičić, članica Predsedništva SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati