Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

01. 04. 2024. 12:07 18

Dejan Tomašević u igri za ministra sporta

U subotu smo konačno saznali ime mandatara za sastav nove Vlade, te se očekuje da bi u narednim nedeljama vlasti mogle da saopšte i kompletan "roster" za Nemanjinu 11. Ime koje se pominje kao potencijalni novi ministar sporta je nekadašnji košarkaš Dejan Tomašević.

Novajlija u redovima Srpske napredne stranke i bivši košarkaš Dejan Tomašević pominje se kao moguće rešenje za ministra sporta u novoj Vladi, saznaje portal Nova iz krugova vlasti.

- Tomašević je bio veoma aktivan u toku prethodne izborne kampanje, time je zavredio "pažnju", te se može očekivati da zameni Zorana Gajića na mestu ministra sporta. Mandatar Miloš Vučević u više navrata pominjao je da će se u Vladi naći i nova lica, što bi Tomašević svakako bio. I sam Tomašević je u nekoliko razgovora pomenuo da postoji ta mogućnost - kaže naš izvor.

Da je po učlanjenju u SNS postao jedan od aktivnijih članova, svedoče brojne fotografije i video zapisi, posebno iz perioda kampanje. Nekadašnji košarkaški as bio je redovan na mitinzima Srpske napredne stranke u tom periodu. Zajedno sa ministrom saobraćaja Goranom Vesićem obilazio je penzionere, sa kojima je voleo da zaigra i kolo.

A da se vrlo brzo prilagodio naprednjačkim izbornim metodama, svedoči jedan video zapis nastao u jeku izborne kampanje. Naime, na snimku se vidi kako Tomašević sa meštanima Bloka 70, tačnije ulice Agostina Neta, moli predsednika Aleksandra Vučića da napravi jedan put, a oni će svi zajedno zauzvrat da glasaju za njega.

- Dobro veče predsedniče, evo mi da te pozdravimo ovde u Agostina Neta, u Bloku 70A. Hteli bi da te zamolimo za jednu uslugu, a mi ćemo svi ovde da glasamo za tebe. Zna Deki šta ovde treba da se odradi - kaže jedan od građana.

Potom se obraća Tomašević sledećim rečima:

- Samo jedan put, predsedniče, da ne bude ljudima blato. Ima nas mnogo više, svi ćemo da glasamo za tebe predsedniče, da te zamolimo - dodaje Tomašević.

Mnogi su taj Tomaševićev potez ocenili kao kupovinu glasova.

Od košarkaša do naprednjaka

Dejan Tomašević košarkašku karijeru započeo je u Borcu, nastavio u Crvenoj zvezdi, a potom četiri godine proveo u Partizanu.

Dve sezone nosio je dres Budućnosti, nakon čega odlazi u Španiju, gde najpre igra za Baskoniju, potom i za Valensiju. Posle četiri godine seli se u Grčku, oblači zeleni dres Panatinakiosa, a zatim crno-beli dres PAOK-a u kom i završava svoju košarkašku karijeru 2009. godine.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je tri Evropska prvenstva u košarci (1995, 1997. i 2001), dva Svetska prvenstva (1998. i 2002) i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. Uz Dejana Bodirogu predstavlja najtrofejnijeg košarkaša u reprezentaciji nakon raspada SFRJ.

Po završetku košarkaške karijere Tomašević je bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, potom generalni sekretar te organizacije.

Bio je i kandidat za predsednika FIBA 2019. godine, ali nije izabran.

Svet sporta zamenio je svetom politike 2023. godine, kada se učlanio u Srpsku naprednu stranku. Njegovo članstvo dolazi u jeku majskih protesta zbog dva masovna ubistva koja su potresla Srbiju i četiri dana pre "najvećeg u istoriji" skupa SNS u Beogradu koji je bio organizovan kao svojevrsni kontramiting protestima "Srbija protiv nasilja".

- Dejan Tomašević pristupio je danas Srpskoj naprednoj stranci. Legendo, dobro došao u našu SNS porodicu! - pisalo je na društvenoj mreži X iznad fotografije Dejana Tomaševića i predsednika izvršnog odbora SNS Darka Glišića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati