Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 04. 2024. 11:50 1

Najavljivao smene, ostavke, hapšenja... Gde je Dragan Vidaković Mrki?

Dragan Vidaković Mrki, predsednik i osnivač pokreta Gerila, tviteraš britkog jezika, politički azilant i večiti buntovnik i opozicionar. Onaj koji je izgovarao ono što većina nije smela ni da pomisli.

Nikad javno opredeljen ni za jednu partiju. Znao je da kritikuje kako vlast, tako i opoziciju. Ali je znao i bezrezervno da pruži pomoć i podršku opozicionarima kada im je bila potrebna i kada se slagao sa njihovim stavovima.

Nadaleko poznat po "dojavama" čuvene Baba Javorke, od čijih reči su se tresli mnogi funkcioneri. Predvidela je mnoge smene, ostavke, hapšenja korumpiranih funkcionera, razotkrila mnoge ljubavne afere među funkcionerima. Prosto, mnogima nedostaje čuveni tandem Mrki i Baba Javorka.

Ali, od njih ni traga ni glasa još od 6. decembra 2023. godine. Poslednji Mrkijev tvit na kom se oglasio da je zadržan na administrativnom prelazu između Bosne i Crne Gore, po poternici iz Srbije.

Od tada niko ne zna šta se dešava sa njim. Da li je isporučen Srbiji da odleži par meseci na koje je osuđen zbog izazivanja opšte opasnosti zbog svojih tvitova ili je i dalje u pritvoru u Crnoj Gori? Zvanično smo uputili zahteve za dobijanje informacija o Draganu Vidakoviću, ali do danas nismo dobili odgovor.

Ostaje nam samo da čekamo i da se nadamo da je dobro.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati