Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

01. 04. 2024. 08:54 19

Tepić: "Andrej Vučević" postaje premijer

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić podsetila je da su brat predsednika Srbije, Andrej Vučić, i mandatar za sastav nove vlade Miloš Vučević povezivani sa odbeglim kriminalcem Slobodanom Milutinovićem Snajperom, i ironično ocenila da "Andrej Vučević" postaje premijer.

- Zoran Čičak je 2021. priveden zbog tvita o Andreju Vučiću i reči "snajper", iako je jasno aludirao na vezu kriminalca Slobe Snajpera sa Andrejem i Milošem Vučevićem. Čičak je potom preminuo. Snajper je potom pobegao nakon presude za drugo nasilje. Andrej Vučević postaje premijer - napisala je Tepić na društenoj mreži X.

Tepić je pritom podelila i fotografiju Milutinovića sa Milošem Vučevićem u vreme kada je bio gradonačelnik Novog Sada, a nastalu prilikom jednog prijema u gradskoj kući, kao i tvit Zorana Čička zbog kog je u junu 2021. bio priveden.

Čičak je tada na svom Tviter nalogu objavio: "Svaka mesna zajednica da zaduži jedan snajper… Da bi utakmica bila fer", okačivši pritom naslovnu stranu lista Danas na kojoj je ispod najave teksta "Andrej Vučić imao zadak da opominje i disciplinuje" pisalo da se sumnja da su za kupovinu glasova i pritisak na birače bili zaduženi Marko Bosanac Boske i Slobodan Milutinović Snajper.

Iako je tvit bio napisan u ironičnom tonu, i bilo je jasno na kakav je "snajper" mislio, njega su ipak, "zbog ugrožavanja bezbednosti Andreja Vučića", priveli pripadnici SBPOK-a, i proveo je 17 sati u pritvoru.

Čičak je iznenada preminuo 6. oktobra 2021. godine.

Slobodan Milutinović Snajper uhapšen je u septembru 2021. godine, zbog zlostavljanja devojke.

Zbog prinude, lišavanje slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi, u aprilu 2023. je osuđen na dve godine i šest meseci zatvora.

Viši sud ga je posle izricanja presude iz zatvorskog pritvora, prebacio u kućni pritvor sa nanogvicom. Milutinović je, međutim, ubrzo pobegao, odnosno 5. maja te godine se nije vratio iz šetnje koju je imao od 12 do 13 časova.

Od tada se nalazi u bekstvu, i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati