Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

29. 03. 2024. 12:50 6

"Oprema za proizvodnju marihuane u zatvorskoj bolnici": Aleksić objavio fotografije iz Bačvanske

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić objavio je fotografije oduzete opreme za proizvodnju marihuane za koju je juče rekao da je iz SNS-a dobio informaciju da se nalazi u hodniku specijalne zatvorske bolnice u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Aleksić je na društvenoj mreži X upitao nadležne zašto se zaplenjena oprema za uzgoj marihuane u staklenicima, smešta u Specijalnu zatvorsku bolnicu, koja se nalazi u Bačvanskoj ulici, odmah pored Okružnog zatvora u Beogradu, i ko je i zašto smestio tamo.

- Oprema je, nedavno zatečena u hodnicima zatvorske bolnice, a za premeštanje opreme su, verovali ili ne, angažovali i narkomanske zavisnike. Nikada do sada se ovako nešto nije desilo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, a lekarima je rečeno da oprema ide dalje - u Okružni zatvor u Bačvanskoj - naveo je Aleksić.

Pitao je i šta će zaplenjena oprema za uzgoj marihuane u zatvorima.

- Da ne planiraju nove Jovanjice unutar zatvora da ne mogu da im upadnu Milenković i Mitić i razotkriju državni narko biznis - naveo je lider Narodnog pokreta Srbije.

- Šta na to kaže načelnik odeljenja za inspekciju u upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Ivan Mijailović, kum ministra policije Bratislava Gašića?! Da li su zbog ovakvih narkobiznisa rasturili 4. Odeljenje beogradske policije i hoće da ubiju Milenkovića i Mitića - upitao je Aleksić.

Podsetio je i da narodni poslanik Srđan Milivojević tvrdi da ovakve informacije isplivavaju u javnost, jer se SNS klanovi bore za pozicije u Ministarstvu pravde i Zavodu za zatvorske sankcije.

- Što je, verovatno, tačno jer sam i ja ove fotografije dobio od ljudi bliskih SNS-u, ali sam utvrdio da su autentične i da su tačne informacije. Javni je interes da se sazna za ovo jer potvrđuje da su sve institucije razorene pa i zatvori, ali i da je SNS kriminalna organizacija u kojoj su očekivani međusobni obračuni za novac i pozicije - naveo je Aleksić.

Uprava: Nikakva oprema za marihuanu nije u Specijalnoj zatvorskoj bolnici

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da nema istine u izjavi Miroslava Aleksića iz Narodnog pokreta Srbije da je "Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu (SZB) dobila opremu za pravljenje marihuane", kako bi je dalje uputila Okružnom zatvoru u Beogradu.

Iz Uprave navode da Aleksić "iznosi uznemiravajuće laži da bi diskreditovao lekare koji rade sa osetljivom grupom pacijenata u ovoj bolnici što je nedopustivo jer unosi uznemirenost kod njihovih porodica tvrdeći da se u hodnicima nalazi nekakva oprema za pravljenje droge".

Kako objašnjavaju iz Uprave, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je 25. decembra 2023. godine, doneo naredbu da Direkcija za oduzetu imovinu Ministarstva pravde izvrši prijem, demontažu, transport i čuvanje privremeno oduzetih stvari u jednom sudskom postupku.

- Direkcija je sa Upravom, kao u mnogo slučajeva do sada, uspostavila saradnju u pogledu privremenog čuvanja stvari i to nije ništa novo i neobično osim ako se u političke svrhe namerno ne izvrnu činjenice kao što je gospodin Aleksić to uradio pa umesto opreme za sadnju i gajenje cveća vidi, kako kaže, "opremu za drogu", poručuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati