Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

24. 03. 2024. 21:49 31

Vučić: Ne pristajemo na komadanje Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Prokuplju, prilikom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, da je prošlo 25 godina, ali da Srbija "još uvek ne pristaje na komadanje".

On je na centralnoj ceremoniji rekao da je prva NATO bomba 24. marta 1999. godine, koja je ubila srpskog vojnika Bobana Nedeljkovića, pala baš u Prokuplje.

- A oni su ubli Bobana zato što su hteli da nam unište otadžbinu, da nam unište Srbiju, da je raskomadaju i misle da su u tome uspeli. Prošlo je 25 godina i još se ne damo, još ne pristajemo na komadanje Srbije… Ima jedan mali narod u Evropi, u jednoj maloj zemlji na jednoj maloj teritoriji, koji se i dalje ponosno i dostojanstveno drži, koji ne pristaje na okupaciju i naređenja sa strane - kazao je Vučić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je današnji dan "strašan dan u istoriji", dodajući da u srpskom narodu ima mnogo onih koji su izgubili nekoga "zato što je neki tuđin hteo ovde da upravlja i moderira naše živote".

- Šta ste hteli da ovim uradite? Da promenite naš karakter? Da kažete kako ste hteli da promenite režim koji vama nešto navodno nije odgovarao i bacali ste bombe prvi put u istoriji, a rušili ste stotine režima, bez vojnih intervencija - kazao je Dodik.

Na skupu se obratila i Anđelka Tošović iz Kuršumlije, kojoj su tokom NATO agresije stradali sestra Bojana, najmlađa žrtva bombardovanja koja je imala 11 meseci, kao i 29-godišnji otac Božin.

NATO bombardovanje na SR Jugoslaviju započeto je 24. marta 1999. godine i trajalo je 78 dana, do 10. juna.

Tačan broj poginulih nikada nije utvrđen, ali se procenjuje da je poginulo oko 250 vojnika i policajaca, kao i 2.500 civila.

Skup je ove godine održan u Prokuplju, u znak sećanja na vojnika Bobana Nedeljkovića koji je bio prva žrtva NATO agresije i koji je poginuo u prokupačkom garnizonu "Ratko Pavlović Ćićko".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati