Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 03. 2024. 10:07 0

"Mali, nema parlamentarne demokratije kad se vlast osvaja izbornom krađom, a huligani finansiraju iz državne kase"

Gospodine Mali, nema parlamentarne demokratije u državi u kojoj ste vlast osvojili izbornom krađom i u kojoj se huligani i navijačke grupe finansiraju iz državne kase, i zato je licemerno da prozivate opoziciju da teži nedemokratskom osvajanju vlasti, izjavio je potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Goran Petrović.

Dodao je da je Srpska napredna stranka krađom izbora našu državu ispisala iz reda parlamentarnih demokratija i svrstala je u hibridne režime sa veoma slabim demokratskim institucijama i upitnom zaštitom političkih i građanskih prava i sloboda.

- Više od decenije jedan po jedan atribut demokratije organizovano i planski se gasi sa ciljem da se legalizuje vlast jednog čoveka. Jer, u parlamentarnoj demokratiji nema krađe izbora, pritiska na birače i hajke na novinare - naglašava Petrović.

Ocenio je da u parlamentarnoj demokratiji predsednik države ne može da otkazuje sednice Parlamenta niti može da poručuje sudijama da se ne bave zaštitom Ustava, i odlučuje koji će dokazi biti izneti pred sud.

- U parlamentarnoj demokratiji predsednik države ne krši svakodnevno Ustav i nije moguće da lokalne izborne liste nose njegovo ime. Parlamentarna demokratija se ne zasniva na korupciji i povezanosti mafije sa državnim vrhom, pa nije moguće da ministri kriju svoju imovinu ili palgiraju doktorate i nastavljaju da sede u ministarskim foteljama.

- A što se tiče ispisivanja moderne istorije, kako kažete, očigledno je da će se to desiti tek nakon odlaska sa vlasti režima kome pripadate, a vreme vaše vladavine će ostati upamćeno kao period sumraka parlamentarne demokratije u Srbiji - zaključio je Petrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati