Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 03. 2024. 12:43 6

"Opasna neistina da je ProGlas govorio o ubistvu predsednika"

"Zasedanje novog saziva Skupštine Srbije vladajuća stranka je započela širenjem mržnje, neistina i netolerancije prema akterima naše političke i društvene scene", navodi se u saopštenju ProGlasa, koje prenosimo u celosti.

"ProGlas je do sada ostajao uzdržan na sve optužbe, podmetanja i neistine kojima smo kao pojedinci i kao grupa bili izloženi.

Međutim, kada šef poslaničke grupe vladajuće stranke u Skupštini Srbije pred celokupnom javnošću iznese izuzetno opasnu neistinu da je ProGlas govorio o ubistvu predsednika države, takav postupak je apsolutno izvan dozvoljenog načina javnog istupa najviših predstavnika zakonodavne vlasti u zemlji.

Pozivamo vladajuću stranku, koja diktira ton i način rada Skupštine Srbije, da stane na put ovakvim opasnim optužbama i neodgovornim istupima pojedinaca koji ih iznose. Neophodno je da se način obraćanja, kao i sam rad Skupštine Srbije vrate u okvire civilizovanog dijaloga i elementarnih demokratskih principa. Klevetanje kritičara vlasti i političkih neistomišljenika produbljuje ionako velike podele u društvu i dovodi ga na ivicu konflikta.

ProGlas pozdravlja javno izrečene pozive na dijalog vlasti i opozicije, ma sa koje strane da oni dolaze. Takav dijalog ne samo da će blagotvorno uticati na smirivanje društvenih tenzija, već će ići i u pravcu produktivne i delotvorne primene najvažnijih ODIHRovih preporuka. A bez njih ne može i neće biti slobodnih i poštenih izbora u Srbiji", zaključuje se u saopštenju ProGlasa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati