Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

19. 03. 2024. 15:51 19

Rot: Srbija na čelu sa Vučićem nema šanse da uđe u EU

Predsednik Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove Mihael Rot izjavio je da Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nema šanse da postane članica Evropske unije.

Rot je na društvenoj mreži Iks (X) objavio deo Vučićevog govora na komemorativnoj akademiji povodom obeležavanja Dana sećanja na dešavanja od 17. marta 2004. godine na Kosovu, u kome je, obraćajući se Zapadu, rekao "ako hoćete njih i njima da pomažete (Prištini), nećete imati nas".

- Predsednik Vučić je nešto pogrešno razumeo. Perspektiva pristupanja EU se ne odnosi samo na Srbiju, već i na sve države Zapadnog Balkana, uključujući Kosovo. Ne postoji nešto poput "Ili Srbija ili Kosovo". Ali Vučić je u pravu, sa njim na čelu nema šanse da Srbija uđe u EU - napisao je Rot.

Predsednik Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove i predsednik Srbije su i ranije je imali razmene kritika putem medija.

Rot je kritikovao autoritarnu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ga je prethodno nazvao srbomrzcem, osvrnuvši se na raspravu koju je na društvenoj mreži Iks započeo odgovor premijerke Ane Brnabić na Rotovu ocenu da izbori u Srbiji nisu bili ni fer ni slobodni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati