Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

19. 03. 2024. 14:29 14

Dačić: Razgovarao sam o Generalštabu s Trampovim ljudima

Poslanik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je u Skupštini Srbije da mu je žao što u vreme kada je bio premijer nije uspeo da postigne dogovor sa kompanijom Donalda Trampa o izgradnji hotela na mestu bombardovane zgrade Generalštaba u Beogradu.

- Ja kad sam bio premijer dolazili su ljudi Donalda Trampa sa željom da tu prave hotel. To nije moglo da bude realizovano iz više razloga. To je bilo pre nego što je postao predsednik - rekao je Dačić u Skupštini, odgovarajući na kritike opozicije u vezi sa namerama Vlade Srbije da, bez naknade, ustupi kompleks Generalštaba kompaniji Trampovog zeta, Džareda Kušnera.

Dačić je ocenio da bi za Srbiju bilo dobro da je u vreme dok je on bio premijer, postignut dogovor o Generalštabu sa Trampom, i upitao zašto niko ne pominje slučaj Maršalata na Dedinju.

- To je deo pored Belog dvora, takođe bombardovan 1999. Vlada Vojislava Koštunice i gradska vlast Demokratske stranke donela je odluku 2006. i 2007. da tu bombaradovanu narodnu imovinu proda Amerikancima da tu naprave ambasadu. Što sad neko to ne spominje - rekao je Dačić.

Kazao je da opozicija danas zbog dogovora o Generalštabu, napada Gorana Vesića, Aleksandra Vučića i Anu Brnabić, a kako je rekao, radila je isto to dok je bila na vlasti.

- Gospodin (Miroslav) Aleksić kaže - tako Vučić kupuje podršku stranaca. A čiju ste vi kupovali kad ste prodali SARTID za 20 miliona dolara? Koštunica, Tadić i Dinkić su potpisali prodaju NIS-a, čiju ste podršku kupovali - upitao je Dačić.

Rekao je i da je jedan od prvih stranih državnika koji je posetio Beograd, posle 5. oktobra 2000, bio Havijer Solana.

- Pa, ja sam demonstrirao protiv dolaska Solane. On je direktno naredio bombardovanje Srbije. Je l’ ste išli po svetu da biste srušili Miloševića, ljubili ste ruku Madlin Olbrajt. Ne simbolično, nego bukvalno - poručio je Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati