Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

18. 03. 2024. 16:10 9

Za firmu Zvonka Veselinovića posao u Kraljevu vredan više od 26 miliona dinara

Kompanija „Novi Pazar-put“, u vlasništvu Zvonka Veselinovića, nastavila je da dobija poslove u Srbiji iako je stavljena pod sankcije Sjedinjenih Američkih Država. Ova firma izabrana je za nabavku kamenog agregata na tenderu JKP “Putevi” iz Kraljeva. Kako se vidi u odluci o dodeli ugovora, vrednost posla je 26,66 miliona dinara bez PDV-a.

Nabavka je kako navodi Nova ekonomija bila podeljena u četiri dela, odnosno partije. Jednu partiju dobila je firma Mineral RS u vlasništvu austrijskog Štrabaga, a za jednu je nabavka obustavljena.

"Novi Pazar - put“ dobila je partije za nabavku kamenog agregata za tampon slojeve za 24 miliona dinara i za nabavku eruptivnog kamenog agregata za 2,66 miliona dinara.

Kompanija „Novi Pazar-put“ u vlasništvu je firme Inkop iz Ćuprije, koja je 60 odsto u vlasništvu Zvonka Veselinovića, a 40 odsto njegovog brata Žarka. Inkop je kupio preduzeće Novi Pazar-put 2020. godine, a u to vreme je jedan od vlasnika Inkopa bio i Milan Radoičić. Radoičić je istupio iz vlasništva u oktobru 2023. godine, nakon što je preuzeo odgovornost za oružani napad u kosovskom selu Banjska.

Ministarstvo finansija SAD smatra Radoičića i Veselinovića članovima organizovane kriminalne grupe i uvelo je sankcije njima i njihovim firmama. Firma Novi Pazar-put je pod sankcijama od 2021. godine, ali je nastavila da dobija poslove na tenderima javnih preduzeća u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati