Društvo i ekonomija

D. Ljutić

07. 03. 2024. 12:01 24

Novi pojavni oblik Ane Brnabić

Ona je za to što treba da bude rukopoložena, predložena upravo zbog toga što je pokazala i dokazala da sve oko sebe vidi kao nejasni odraz košmarne more, koja se odvija u zamislima njenog velikog šefa. Ovo što Ana Brnabić radi u svojim političkim glupostima, samo je prazan i besmislen govor i prikaz gole sile. Dok joj je govor smešan, sila koju ispoljava nije. Zahvalna je kao utičnica zlokobne naprednjačke ideje koja neprestano varniči na sve strane. Poznato je da tako nešto može da izazove razoran požar. To što je od nje nastalo tokom ovih godina, samo je primer nestanka ljudskosti u eri naprednjaka.

Ana Brnabić se u poslednje vreme razmahala po svim pitanjima zauzevši mesto partijske komandirke za sva pitanja u Srbiji. Međutim, poznato je da ona ništa ne govori i ne radi iz svoje glave, jer za to ima poznatog i kvalifikovanog šaptača, osobu kojoj ona odaje zahvalnost za svoje postojanje.

Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić koju je Predsedništvo Srpske napredne stranke predložilo za predsednicu Skupštine Srbije rekla je da će nova funkcija za nju biti "veliki izazov i da mora mnogo da uči". Ova njena konstatacija nije konstatacija nego je pretnja. To će biti skupština na ivici ozbiljnih incidenata.

Ona i njen šef javnost prihvataju samo pošto je totalno potčine. To je uostalom prvobitna slika o sebi koju želi da nametne. U međuvremenu nastavlja da izmišlja priče sa perverznom i providnom namerom da javnost njenog šefa identifikuje sa Zoranom Đinđićem kao modernizatorom Srbije. Vladimir Orlić, bivši predsednik Skupštine Srbije i jedan od 250 poslanika novog parlamenta. naveo je da bi nastavak konstitutivne sednice parlamenta i izbor novog predsednika Skupštine Srbije mogao da usledi 12. marta. Baš na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića.

Nema smisla pitati se o integritetu i doslednosti Aleskandra Vučića i Ane Brnabić. Ona u njemu vidi borca, možda i junaka njenog političkog života, a on se kao šef nezadrživo i po cenu sebe bori za srpsku stvar. Brnabić bi morala da zna da su laži koje izgovara, efikasne samo ako ne podrivaju vrednost istine. Laž je delotvorna samo ako se predstavlja kao istina. Onog trenutka kada zgazite istinu, laž postaje besmislena, baš kao i njeno prisustvo u Skupštini Srbije. Nažalost, Vučić tako upotrebljava Brnabić, da imate utisak kao da se umnožava. Ana Brnabić biće predsednica Skupštine i tako će napustiti formalno najmoćniju političku funkciju na čelu Vlade. Posle punih sedam godina, što je najduži premijerski staž od Nikole Pašića.

Brnabić se zapravo uhvatila u kolo šarolikog društva patetičnih, ali ratobornih novoradikala, koji na silu boga hoće da šire pozitivnu sliku o Srbiji u svetu, a zapravo lažu i mažu o postojanju tobožnje normalnosti čak i tamo gde je, nažalost, u ovoj zemlji nema ni od korova. Radi se o dramatično pogrešnom shvatanju odgovornosti prema zemlji.

Kao što kaže jedna strara izreka: "Ako već lažeš, laži okruglo, da se kotrlja“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati