Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 02. 2024. 18:09 17

Đilas izjavio saučešće porodici Alekseja Navaljnog

Izjavljujemo najdublje saučešće porodici Alekseja Navaljnog, supruzi, ćerci i majci, kao i svim njegovim saradnicima. Posle niza pokušaja, ruski režim je ostvario svoju nameru i uklonio zauvek čoveka koji se čitavog života borio sa slobodu, pravdu i razvoj demokratske Rusije - stoji u saopštenju Dragana Đilasa, predsednik Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

- Kao najpoznatiji ruski opozicionar i nezaustavljivi borac protiv kriminala i korupcije čelnika ruskog režima i njihovih oligarha, preživeo je dva pokušaja ubistva. Nakon poslednjeg i lečenja od trovanja u Berlinu, odlučio je 2021. da se vrati u Moskvu ne želeći da ga njegov narod smatra "izdajnikom", kako je to režimska propaganda nametala. Putinov režim ga je odmah uhapsio i osudio na 9 godina zatvora, a potom na dodatnih 19 u još jednom novom procesu. U decembru 2023. mu se najpre izgubio trag tokom premeštaja u drugi zatvor, da bi se potom otkrilo da je transportovan u jedan od najozloglašenijih zatvora za najteže političke zatvorenike, u potpuno nehumanim uralskim uslovima na arktičkoj granici, izložen posebnom psihičkom mučenju - dodaje Đilas.

- Svi koji u Srbiji žive danas mogu da vide pravo lice ruskog režima. Mogu da vide i gde nas vode svi Vulini, Vučići i njima slični koji špijuniraju i srpsku i rusku opoziciju kada dođu u Beograd, koji primaju odlikovanja od ruskih obaveštajnih službi i javno im se zahvaljuju na lažnim obaveštenjima kako srpska opozicija sprema nerede i nasilje. Jedino smena ovakve vlasti i procesuiranje za sva nedela koja su načinili su garancija da Srbija u bližoj budućnosti neće izgledati onako kako Rusija izgleda danas - zaključuje Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati