Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 02. 2024. 16:07 1

"Predlažemo Fond za lečenje dece, Cvetanović odbija"

Danas se obeležava Svetski dan dece obolele od raka. Iako svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od karcinoma, dok skoro svake nedelje jedno dete premine, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, četvrtu godinu za redom ne želi da osnuje Fond za lečenje dece obolele od karcinoma u inostranstvu, na predlog Stranke slobode i pravde Leskovac. Iako odlazak nekog bolesnog mališana u inostranstvo znači spasen život a Cvetanovićevo šetkanje samo bahato trošenje novca Leskovčana, Cvetanović ne želi da smanji troškove putovanja kako smo zahtevali, iako je celu jednu godinu svoje vladavine proveo na službenim putovanjima, stoji u saopštenju Jelene Spirić, narodne poslanice i predsednice GrO SSP Leskovac, koje prenosimo u celosti.

- Prema podacima NURDOR-a, na jugu Srbije od karcinoma oboli pedesetoro dece uglavnom od mekotkivnog tumora, raka kostiju i neizlečivih tumora centralnog nervnog sistema. Gradonačelnik Cvetanović, koji je po obrazovanju lekar, nema misiju da svako navedeno dete obolelo od raka mora imati najbolje moguće lečenje, ali ima da sebi napravi što bolju žurku, poput poslednje u najekskluzivnijoj diskoteci na ovom delu Balkana i to sa 3.000 zvanica - navodi Spirić.

- E, to je stvarna slika ove vlasti. To je slika koristoljubljivih funkcionera SNS kojima ljudi predstavljaju samo broj u biračkom spisku koji mogu da zloupotrebe. Zato smo se borili za istragu o krađi izbora i zato nećemo odustati od borbe za fer i poštene izbore koji će građanima omogućiti da bez pritisaka i ucena konačno smene ovako bahate lokalne šerife - zaključuje Jelena Spirić, narodna poslanica i predsednica GrO SSP Leskovac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati