Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 02. 2024. 10:15 8

Šta je Timofejev napisao u svom prvom NIN-u?

Istinito, i oštro prema svima, ali sa dobrom namerom i željom da nam sutra bude bar malo bolje nego danas, a prekosutra bolje nego sutra i da nas niko, ni vlast ni opozicija, niti bili ko treći, beskrupulozno ne pravi budalama, napisao je novi glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Aleksandar Timofejev u uvodniku prvog broja koji je uredio.

 - Ko je odgovoran? Svi smo i krivi i odgovorni. Vlast naravno više, jer vlast vlada. To je moja vizija novinarstva i tako će izgledati NIN dok ga ja budem uređivao - poručio je Timofejev u uvodniku.

Timofejev je objasnio i kako je izgledala priprema prvog broja koji potpisuje kao glavni urednik, a izlazi 15. februara.

- Pravljenje prvog broja bilo mi je uzbudljivo, zanimljivo i izazovno. I nimalo jednostavno iz različitih razloga. Moram reći da nije jednostavno ljudima izloženim različitim spinovima i "lakim rešenjima" objasniti da si ti samo normalan novinar, i da hoćeš normalno da radiš svoj posao, praveći normalan, nezavisan magazin - naveo je Timofejev.

Za novi broj, između ostalih, članica studentskog pokreta "Borba" Emilija Milenković govori da su osnovni principi kojima se vode akademci sloboda i demokratija, rediteljka Tanja Mandić Rigonat o tome da li je svako ko kritikuje opoziciju svrstan kao neko ko podržava vlast, a imamo i razgovore sa evroparlamentarcima posle Rezolucije, najavio je Timofejev.

Na naslovnoj strani je i najava autorskog teksta istoričara iz Hrvatske Hrvoja Klasića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati