Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

12. 02. 2024. 14:42 52

A da reaguje neko?! Nestorović krivi strane službe za majska ubistva

Tvrdnje narodnog poslanika i lidera pokreta "Mi, glas iz naroda" Branislava Nestorovića da iza zločina u OŠ "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca stoje strane obaveštajne službe, pre svega više govore o Nestoroviću, nego o istini koja je svima poznata šta se tu zaista desilo, kaže za "Danas" advokat Nikola Lakić.

Lakić se osvrnuo na Nestorovićevu izjavu datu u jutarnjem programu TV Prva, gde je rekao da su masovna ubistva počinjena kako bi se destabilizovala država i da mu je to "mirisalo na raznorazne službe". 

- Ovakvim izjavama sam Nestorović relativizuje sve ono što se zaista desilo i sve ono što je dubuko potreslo porodice, koje su ostale bez svojih najmilijih, ali i celokuono društvo. On ovakvim izjavama takođe abolira režim Aleksandra Vučića od svake odgovornosti u ovim događajima. Nije ovo prva izjava kojom lider pokreta "MI" skandalizuje javnost u Srbiji i iznošenjem neistina nanosi veliku štetu, ali svakako jeste jedna od izjava koja unosi dodatni nemir i narušava spokojstvo građana Srbije - rekao je Lakić za "Danas".

Prema njegovim rečima, da u Srbiji imamo samostalno tužilaštvo, tužioci bi po hitnom postupku pozvali Nestorovića da svoja saznanja dostavi nadležnim organima.  

Podsetimo, 3. maja 2023. godine je učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", tada trinaestogodišnji Kosta K, pucao u školi iz vatrenog oružja, usmrtivši devet đaka i školskog čuvara.

Dečak ubica zbog svog uzrasta ne može krivično da odgovara, a u toku je sudski postupak protiv njegovih roditelja koji se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Uroš Blažić je samo dan kasnije, u selima Dubona i Malo Orašje, ubio devet, a ranio 12, uglavnom mladih ljudi.

Više od sedam meseci od tog ubistva još Blažiću, koji je od ranije imao dosije, nije počelo suđenje, mada je Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo 18. oktobra optužnicu protiv njega, kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema srpskom zakonu zaprećena kazna od 20 godina zatvora, pošto je u vreme počinjenog zločina imao manje od 21 godine, odnosno stariji punoletnik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati