Društvo i ekonomija

[ Izvor: Vreme ]

26. 01. 2024. 16:52 4

Obradović: RTS živi svoje najsramnije trenutke u istoriji

Ispred zgrade Ustavnog suda u Beogradu se danas, u petak, u 18 časova održava protest opozicione "Srbije protiv nasilja", nakon čega će okupljeni krenuti u šetnju do Radio-televizije Srbije (RTS).

Kako za "Vreme" kaže kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste SPN Vladimir Obradović, prethodno će Ustavnom sudu biti predat zahtev za poništavanje parlamentarnih izbora održanih 17. decembra zbog niza neregularnosti koje su utvrdili strani i domaći posmatrači.

- Okupljanjem želimo da pošaljemo poruku da Ustavni sud treba da radi u interesu građana, društva i države, a ne Aleksandra Vučića - kaže Obradović.

Dodaje da je odluka da se ide do RTS-a donesena kako bi se zaposlenima na javnom servisu poslala poruka da "ne smeju da ignorišu javnost".

- RTS živi svoje najsramnije trenutke u istoriji potpuno ignorišući realnost u Srbiji i prikrivajući svesno istinu - rekao je Obradović.

Formiranje vlasti u Beogradu

Na pitanje kako komentariše izjavu Tome File iz Socijalističke partije Srbije da će vlast u Beogradu biti formirana uz pomoć odbornika sa liste "Mi-glas iz naroda" Branimira Nestorovića, Obradović kaže da je u pitanju "inženjering jednog čoveka".

- Trenutna situacija je da su SNS i SPS izgubili vlast i svaki postizborni inženjering bi predstavljao ismevanje volje građana Beograda. Osvojili su u zbiru 42 odsto glasova, što znači da 57 posto ljudi nije glasalo za njih u Beogradu. Zamislite šta bi bilo da izbori nisu pokradeni - kaže Obradović dodajući da je simptomatično da izjavu o formiranju vlasti u Beogradu daje najslabija odbornička grupa.

Najavio je da će u narednim danima imati sastanke unutar koalicije i da će se dogovoriti o daljim koracima na republičkom nivou i u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati